Страшний вибух на Позняках: скільки грошей виділили постраждалим

7 липня 2020, 20:00
Київрада схвалила рішення про надання матеріальної допомоги мешканцям будинку на Позняках, які постраждали від вибуху.
У Києві сьогодні в результаті вибуху пошкоджено кілька поверхів будинку
Київрада виділила допомогу мешканцям будинку на Позняках / dsns.gov.ua

У результаті вибуху в багатоповерховому житловому будинку на столичних Позняках без житла залишилися 125 осіб, які проживали в 40 квартирах однієї з секцій будинку. Основною версією вибуху поліція називає саме газову суміш.

Сьогодні Київрада виділила 20 млн гривень для мешканців постраждалого від вибуху будинку. Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

"Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати виділили кошти для виплати одноразової адресної матеріальної допомоги постраждалим внаслідок руйнування будинку на вул. Соломії Крушельницької, 1/5 в Дарницькому районі міста Києва. Гроші передбачені для проведення ремонтних робіт, придбання меблів та необхідної побутової техніки. Загалом це 20 млн гривень", – написано в ньому.

читайте такожСтрашний вибух на Позняках: Зеленський назвав терміни забезпечення житлом постраждалих

Для проведення ремонтних робіт передбачаються кошти в розрахунку 2925 гривень за квадратний метр, щоб придбати мінімально необхідні меблі. Для двокімнатної квартири Київрада заклала суму 124 тис. гривень, а 140 тис. гривень для трикімнатної.

Мер Києва Віталій Кличко зазначив, що матеріальну допомогу від міста – від 50 до 100 тис. гривень – отримали вже 30 постраждалих і найближчими днями виплати отримають всі.

Вибух у житловому будинку на Позняках

Як писав Главред, в Дарницькому районі Києва стався вибух у дев'ятиповерховому будинку, розташованому за адресою вул. Крушельницької, 1/5.

У ДСНС повідомили, що вибух стався о 10:00, були зруйновані міжповерхові перекриття четвертого, п'ятого, шостого, сьомого поверхів. Попередня причина інциденту – вибух газоповітряної суміші. В результаті вибуху загинуло п'ятеро осіб.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти