Військкомати створюють реєстр учасників Революції гідності серед бійців АТО: названа причина

23 липня 2020, 18:31оновлено 24 липня 2020, 03:16
Причиною стало прощання на Майдані з загиблим офіцером 24-ї бригади Тарасом Матвєєвим.
військкомат
Військкомати збирають списки майданівців / skvira.com

Обласні військкомати отримали розпорядження скласти списки учасників Революції гідності серед ветеранів АТО і діючих бійців ООС.

Як повідомляє Обозреватель, накази розіслало оперативне командування Схід. Документи були оприлюднені в Мережі.

У наказі пишуть, що військові комісари Дніпропетровської та Харківської областей повинні скласти списки діючих військовослужбовців, які брали участь у Революції гідності в 2013-2014 роках.

відео дня
Військкомати створюють реєстр учасників Революції гідності серед бійців АТО: названа причина
Військкомати створюють реєстр учасників Революції гідності серед бійців АТО: названа причина

Журналісти з'ясували, що ідея з такими списками з'явилася після внутрішнього скандалу у зв'язку з прощанням на Майдані незалежності з загиблим офіцером 24-ї бригади Тарасом Матвєєвим. Командування не повідомили, що Матвєєв був активним учасником Майдану в 2014 році, тому вони потрапили в незручне становище.

Після інциденту з похоронами Матвєєва, головком дав наказ зібрати списки майданівців, щоб, у випадку трагічної необхідності, організовувати прощання на Майдані без зайвих скандалів. Командування вважає, що вони потрапили в дуже незручну ситуацію.

Нагадаємо, на окупованому Донбасі проросійські бойовики вчинили наругу над тілом військового медика Миколи Ільїна, по-звірячому вбитого напередодні біля Зайцевого.

Як раніше повідомлялося, в районі Зайцево, незважаючи на домовленість про "режимі тиші", бойовики обстріляли групу військових, яка намагалася евакуювати тіло загиблого військовослужбовця ЗСУ Дмитра Красногрудя. В результаті обстрілу загинув військовий медик Микола Ільїн.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти