"Верещав їхньою мовою": Мережа вибухнула через пост колишнього пресофіцера про страченого військового

12 квітня 2023, 21:48
Васіліса Мазурчук додала, що російських окупантів навіть не слід просити про те, щоб вони не знущались над полоненими українцями.
Василиса Мазурчук
Васіліса Мазурчук оскандалилась через пост про страченого українського військового / Коллаж фото facebook/Васіліса Мазурчук

У Мережі з'явилось моторошне та болюче відео, на якому видно момент страти живого українського військового окупантами - йому відрізали голову. Однак колишній пресофіцер "Полку Дніпро-1" та "Добровольчого батальйону "Донбас" Васіліса Мазурчук оскандалилась через свій пост про "негідну" смерть військового.

Вона написала, що військовому не слід було "верещати їхньою мовою".

"Смерть та страта жахливі завжди. Але ж правда, краще як Воллес у "Хороброму серці" - нескореним. Ніж верещати їхньою мовою - "нєнада, больна". Помираючи, завжди краще зберегти гідність. Бо на війні, уникнути загибелі інколи дуже важко", - написала Васіліса Мазурчук.

Вона додала, що російських окупантів навіть не слід просити про те, щоб вони не знущались над полоненими українцями.

"Господи. Та зрозумійте вже, що просити у людини, чи у нашому випадку - нелюда - не вбивати вас, щоб не було боляче - не діє. Ну вони зроблять навпаки завжди. Для чого ви це обговорюєте, якщо самі знаєте?! Вони не підуть на зустріч. Вони не полегшать смерть. Вони не зроблять легше!!! Вони - зло. Вони не допоможуть померти без болю", - додала Мазурчук.

пост Василисы Мазурчук
Васіліса Мазурчук оскандалилась через пост про страченого українського військового / скріншот

Мережа одразу вибухнула гнівними коментарями. Користувачі соцмережі закликали жінку "показати приклад, як помирати гідно".

Згодом Мазурчук відреагувала на хейт в її бік. Жінка не вибачилась, не пояснила свої слова, а просто опублікувала скріншоти з коментарями та написала "Українці". Пізніше вона видалила цей пост.

пост Василисы Мазурчук
Васіліса Мазурчук оскандалилась через пост про страченого українського військового / скріншот

Хто така Васіліса Мазурчук

Як зазначає сама Васіліса Мазурчук на своїй сторінці у Facebook, вона працювала у пресслужбі Дніпровської обласної ради. Згодом вона стала пресофіцером "Добровольчого батальйону "Донбас" та "Полку Дніпро-1". До того ж вона була помічником-консультантом народного депутата. Нині Мазурчук називає себе PR-ницей та письменницею.

Страта українського військового

Відео з'явилося 11 квітня в російських провоєнних пабліках у соцмережах. На кадрах можна побачити, як люди у військовій формі з білими стрічками (знак, який використовують окупанти для ідентифікації своїх військ в Україні) обезголовлюють живу людину. Обличчя людей закриті масками.

На формі людини, яку страчують, видно жовту стрічку (її, як правило, використовують Збройні Сили України). Відео знято на фоні зеленої трави і листя, що може свідчити про те, що воно могло бути записано в минулому році.

Після появи цього відео в соцмережах глава Офісу президента Андрій Єрмак написав у Telegram: "За все буде відповідь і відповідальність". При цьому він не уточнив привід, у зв'язку з яким був написаний допис. Ймовірно, він може бути відповіддю на появу відео про вбивство.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти