Поводився наче школяр: експерт роз'яснив жести Зеленського на прес-конференції

20 травня 2021, 17:17оновлено 21 травня 2021, 11:29
Президент був роздратований і невдоволений, а також увесь час боявся сказати зайвого.
Зеленський
Під час прес-конференції Зеленський увесь час боявся сказати зайвого / УНІАН

Президент під час прес-конференції поводився не як президент, а як приватна особа. Як розповів у коментарі Главреду трансформаційний фізіогноміст Леонід Золін, він був роздратований, напружений і невдоволений.

"Коридор можливостей у нього звузився. Економічна обстановка - складна, а рішення, які йому потрібно приймати - невідкладні. Вони, наче гирі, висять на ньому і сковують його жести. Його обличчя напружене - його брови, губи, м'язи чола ходили вгору-вниз. Цим він розгойдує емоції, усвідомлено синхронізує себе з ними, приховує пригніченість і роздратування", - сказав Золін.

За словами експерта, Зеленський весь час побоювався сказати зайвого.

відео дня

"Він підтискав нижньою губою і підборіддям верхню. Тим самим демонстрував, що контролює мову і намагається ретельно підбирати слова. Стиснуті губи також свідчать про те, що Зеленський незадоволений своїми діями. Він жадає великих результатів, але поки не виходить. Президент знає, що може набагато краще", - переконаний фізіогноміст.

На думку експерта, у розумінні президента відкритість - це ті демократичні цінності, які потрібно демонструвати. Однак показуючи це, він йшов у дискусію і говорив про речі, в яких не розбирається.

читайте такожКарма Порошенка, "дебіли" у владі і другий термін: головне з прес-конференції ЗеленськогоТакож експерт звертає увагу на те, що Зеленський на подіумі сидів з лівого боку від столу, що вказує на те, що він зайняв більш слабку і емоційну позицію.

"Права сторона-це позиція сили, але вона не зайнята. Тобто читається незрима присутність якоїсь "фігури", сильнішої і значущої, яка присутня в полі президента"

На думку Золіна, команді президента, яка готувала його прес–конференцію, потрібно було подбати про те, щоб у президента був якийсь "захист" - стіл або трибуна. Ідея з "відкритістю" не працює.

"Зеленський на стільці виглядав наче "школяр" на диктанті. Відсутність опори у вигляді столу (трибуни) - це помилка. Під час прес-конференції президенту має бути комфортно, йому необхідна опора, якої у нього не було", - вважає Золін.

За його словами, Зеленський намагався демонструвати відкритість. Але зважаючи на це він піддавався на провокації журналістів у гострих питаннях. "Він починав вставати, показувати телефон, що читається як виправдання", - говорить Золін. І додає, що момент з демонстрацією телефону журналісту помітно вибив його з рівноваги.

Зеленський
Зеленський показав журналісту своє листування / УНІАН

Крім того, невдалим експерт вважає і вибір місця проведення прес-конференції. У порівнянні з минулою прес-конференцією, де було відкрите повітря і простір, вибір ангару – закритого промислового приміщення з недобудованими літаками - може бути помилкою організаторів або навіть шкідництвом.

"Піар-команда створила Зеленському обстановку, яка по ідеї повинна була натякати на майбутнє промислове зростання. Але по факту, вони показали " мрію "і розібрані" Ани", досягнення авіапрому 40-річної давності", - резюмував експерт.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти