В Україні поміняли тарифи на мобільний зв'язок

25 лютого 2021, 02:42
У профільному відомстві прийняли рішення, яке прямо впливає на вартість для споживачів дзвінків з мережі одного оператора мобільного зв'язку в мережу іншого.
Мобільний зв'язок
В Україні поміняли тарифи на мобільний зв'язок / УНІАН

Керівництво Національної комісії регулювання зв'язку та інформатизації (НКРЗІ) знизило міжоператорський тариф мобільного зв'язку. Як повідомляється на сайті відомства, в перспективі це повинно зробити дешевше міжмережеві дзвінки для абонентів.

З 1 липня нинішнього року в телефонних мережах фіксованого зв'язку розрахункова такса за телефонний трафік на міжміському рівні встановлена в розмірі 10 копійок/хвилина, а розрахункова такса на місцевому рівні ‒ 7 копійок/хвилина.

Крім того, з 1 січня 2022 року тариф знизиться до 8 копійок/хвилина на міжміському рівні, а на місцевому рівні до 5 копійок/хвилина.

Як відзначають в НКРЗІ, таке рішення було розроблено і прийнято для того, щоб здешевити виклики для абонентів у фіксованих мережах.

На цей момент середня мінімальна розрахункова термінація трафіку дзвіночків в країнах Євросоюзу в перерахунку на українську валюту становить 67 копійок/хвилину, що нижче, ніж чинні в Україні такси. У НКРЗІ стверджують, що зараз не мають інформації про фактичну собівартість послуги в телекомунікаційних мережах фіксованого зв'язку.

читайте такожВ Україні підвищать тарифи на стаціонарний телефонний зв'язок

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

  • Великі українські мобільні оператори Київстар, Vodafone і Lifecell з 1 січня 2021 року підвищили плату за користування зв'язком.
  • У деяких тарифах ціни зросли практично вдвічі.
  • Зміни в операторів пояснюють процесами інфляції, зростанням курсу валют і модернізацією мереж.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти