У мережі показали, як виглядатиме Залізничний шляхопровід з ансамблю запорізьких мостів

9 лютого 2022, 14:11
Автотранспортна магістраль через Дніпро в Запоріжжі, відома як Запорізькі Мости — магістраль безперервного руху протяжністю понад 9 км.
У мережі показали, як виглядатиме Залізничний шляхопровід з ансамблю запорізьких мостів

У Запоріжжі оприлюднили на Youtube відеомодель, що демонструє, як приблизно виглядатиме залізничний шляхопровід, будівництво якого здійснюється в межах створення Автотранспортної магістралі через Дніпро у Запоріжжі.

Під шляхопроводом, який значиться у проєктній документації як споруда №18, проходитиме заїзд з боку вулиці Тюленіна на вантовий міст через Дніпро, який з’єднав центр Запоріжжя з островом Хортиця.

"Наразі на споруді №18 виконуються роботи з розробки ґрунту котловану проміжної опори №1, а також виконується віброзанурення шпунтових паль на проміжній опорі №2", - йдеться у повідомленні на Facebook-сторінці Служби автомобільних доріг.

Автотранспортна магістраль через Дніпро у Запоріжжі, відома як Запорізькі мости — магістраль безперервного руху довжиною понад 9 км, що складається з 6 транспортних розв’язок, у складі яких 26 штучних споруд, включаючи два позакласні мости з окремими спорудами під кожний напрямок руху.

Будівництво магістралі через Дніпро у Запоріжжі розпочалося 2004 року. Але на 16 років перетворилося на довгобуд. Відновити його вдалося лише завдяки включенню до програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", для якої цей проєкт став одним з флагманських.

У грудні 2020 року було відкрито рух першим проїздом балкового мосту, який з'єднав район Бабурка з островом Хортиця через річку Старий Дніпро. 22 січня 2022 року відкрили автомобільний рух першим проїздом вантового мосту, який з'єднав Хортицю з центром Запоріжжя.

Як повідомив раніше заступник керівника Офісу президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко, цього року президентська програма зосередиться на будівництві двох інших великих мостів – у Кременчуці через Дніпро та у Ямполі через Дністер.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти