У межах "Великого будівництва" Зеленського починається глобальне оновлення вагонів на 100 млрд грн

21 жовтня 2021, 17:02
Середній вік вагонів на залізниці України сьогодні становить близько 40 років при допустимих максимум 30 роках.
У межах

З наступного року в Україні почнеться масштабне оновлення залізничного рухомого складу. Під час заміни старих вантажних вагонів протягом семи років планується закупити в українських виробників 45 тисяч нових на загальну суму 100 млрд гривень.

Про це повідомляють "Факти" ICTV з посиланням на міністра інфраструктури Олександра Кубракова, який вже анонсував запуск нового проєкту.

Сьогодні в Україні курсують 174 000 вантажних вагонів, які є власністю як Укрзалізниці, так і приватних компаній. З цієї кількості 95 000 вагонів вже давно використали свій ресурс, через що їх експлуатація зводиться до практично безперервних позапланових ремонтів і ставить під загрозу безпеку всієї залізниці, йдеться у сюжеті.

Середній вік вагонів на залізниці України сьогодні становить близько 40 років при допустимих максимум 30 роках.

У Мінінфраструктури вже готовий наказ про списання вагонів з вичерпаним терміном експлуатації та закупівлю нових.

Першим кроком в реалізації масштабного оновлення вагонного парку стане введення граничного терміну експлуатації, який раніше не регламентувався.

За сім років за новою програмою у складі "Великого будівництва" мають бути списані 55 000 старих вагонів. Замість них українські підприємства машинобудування отримають замовлення на виробництво 45 000 нових вагонів.

"Це буде в рівних частках "Укрзалізниця" і приватні власники. Оновлення рухомого складу на суму близько 100 мільярдів гривень. Вперше за 30 років Незалежності вищі керівники нашої держави звернули увагу на залізницю", - зазначив радник міністра інфраструктури Іван Федорко.

Запуск масштабного оновлення вагонів дозволить пожвавити не лише українське машинобудування, а й всю економіку в цілому, впевнені автори сюжету.

"Вагон - це повністю український виріб. В Україні видобувають руду, роблять з неї метал, виготовляють усі компоненти. Як тільки держава купує хоча б один вагон - запускається цілий ланцюг промислових підприємств", - наводять "Факти" слова заступника голови комітету ВРУ з питань економічного розвитку Дмитра Кисилевського.

Нагадаємо, в рамках програми Володимира Зеленського "Велике будівництво" в Києві, Дніпрі та Харкові реалізується також проєкт з розвитку приміського залізничного сполучення City Express.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти