В Одеській області обіцяють нагороду в 20 млн за вакцинацію проти COVID-19

12 серпня 2021, 10:54
148
Нагороджувати будуть територіальні громади, в яких щеплення від COVID-19 зроблять найбільше жителів.
В Україні відкрився перший центр масової вакцинації від COVID-19
На Одещині обіцяють щедрі нагороди за вакцинацію / УНІАН

В Одеській області вирішили стимулювати українців грошима за вакцинацію від коронавірусу. Нагороджувати будуть територіальні громади, в яких щеплення від COVID-19 зроблять найбільше жителів.

Про таку ініціативу розповіла директор Департаменту охорони здоров'я Одеської ОДА Наталія Одарій-Захар'єва, передає ТСН.

Старт змагань вже відбувся. Призових місць - три, а нагороди - досить щедрі.

відео дня

Громада, яка вакцинує найбільше жителів, отримає 20 мільйонів гривень. За друге місце обіцяють 10 мільйонів, за третє — 5. Боротьба триватиме до 15 вересня.

Смерть киянки після щеплення вакциною Moderna - що відомо:

  • 1 серпня мешканка Києва повернулася з відпочинку в Туреччині, а 5-го числа вакцинувалася першою дозою препарату Moderna.
  • Як розповів голова Національної медичної палати України Сергій Кравченко, того ж дня жінка відчула перші симптоми хвороби. Вона захворіла на COVID - 19 в гострій формі. Спочатку у хворої були скарги на біль у руці, незначну лихоманку 37,2°C.
  • Стан жінки погіршився 7 серпня: з'явилося блювота, трималася незначна лихоманка, виражена слабкість. З 8 серпня у жінки спостерігалася млявість.
  • 9 серпня її стан різко погіршився, почалася задишка. Рідні викликали карету швидкої допомоги. Хвору доставили у відділення у вкрай важкому стані. Медики почали інтенсивну терапію.
  • В цей же день киянка здала ПЛР-тест на COVID-19, який виявився позитивним. Раніше жінка на коронавірус не хворіла. Її госпіталізували в інфекційне відділення, а 10 серпня вранці вона померла.
  • Найімовірніше, вона захворіла ще до вакцинації. Однак, з розслідуванням можуть виникнути складнощі, оскільки американський препарат не зареєстрований в Україні.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти