У Мінкульті надрукували тисячі брошур на випадок військової атаки України Росією

23 червня 2021, 17:12
Всього планується надрукувати близько 100 тисяч примірників брошур і, в першу чергу, їх будуть поширювати в південних і східних областях України.
У Мінкульті надрукували тисячі брошур на випадок військової атаки України Росією
Брошури з порадами на випадок війни з Росією / Мінкульт

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при Мінкульті розробив брошуру "у разі надзвичайної ситуації або війни" , в якій наведені практичні поради на випадок військового нападу Росії на Україну. Презентація посібника пройшла в середу, 23 червня, за участю голови Центру Любові Цибульської.

За її словами, ідея створити таку брошуру виникла після останньої ескалації ситуації на українському кордоні з боку Росії. Зокрема, керівник відомства зазначила, що Російська Федерація під час останнього загострення показала, як вона "працює з населенням, намагаючись залякати його і деморалізувати".

"Ми надрукуємо близько 100 тисяч примірників і, в першу чергу, ми будемо її поширювати в південних і східних областях України. У цій брошурі ми не говоримо про якусь абстрактну загрозу, ми чітко називаємо агресора-агресором, Росію-окупантом", - сказала Цибульська.

Керівник Центру також анонсувала підготовку посібника для журналістів щодо висвітлення збройного конфлікту в Україні ,"тому що іноді журналісти, самі того не усвідомлюючи, можуть транслювати російську пропаганду".

читайте такожРосія погрожує Україні новою війною: експерт розповів, що робити Києву

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

Головнокомандувач збройними силами України генерал-полковник Руслан Хомчак заявив, що РФ зосередила вздовж державного кордону України та на тимчасово окупованих територіях 28 батальйонних тактичних груп і під виглядом підготовки до навчань планує ще підтягнути до 25 батальйонних тактичних груп, що створює загрозу військовій безпеці нашої держави.

Командування Збройних сил США в Європі підвищило свою бойову готовність до найвищого рівня після відновлення бойових дій між російськими бойовиками і українськими військовими в Донецькій області.

У Пентагоні заявили, що стурбовані ескалацією російської агресії на сході України.

23 квітня Міністр оборони РФ Сергій Шойгу віддав наказ Генштабу і командувачем південних і західних військових округів про повернення військових підрозділів у постійні пункти дислокації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти