У Європарламенті зробили різку заяву через війська РФ біля кордонів України

3 квітня 2021, 18:17оновлено 3 квітня 2021, 19:48
В ЄП з великим занепокоєнням спостерігають за продовженням нарощування військових сил РФ поблизу України.
Європарламент
У Європарламенті висловилися на підтримку України / Reuters

З'явилася спільна заява депутатів Європарламенту із закликом до Росії зупинити нарощування військових сил на кордоні з Україною і припинити провокації.

Заяву 18-ти депутатів Європарламенту оприлюднив на своїй сторінці в Twitter євродепутат з Сербії Володимир Більчик.

У документі йдеться про те, що в Європаламенті з великим занепокоєнням спостерігають за продовженням нарощування військових сил РФ і провокацій на Сході України та поблизу України.

"Ми шкодуємо з приводу продовження загибелі людей та інших збитків, отриманих Україною.

Ми закликаємо до повного дотримання тексту і духу Мінських домовленостей і узгодженого режиму припинення вогню.

Закликаємо Росію виконати активні кроки для зниження напруги шляхом завершення військового нарощування в Україні та навколо неї, припинити свої військові провокації та залякування проти України.

Ми також звертаємося до міжнародного співтовариства і до глав демократичних країн з проханням висловити своє занепокоєння і потужну незгоду з діями влади Росії.

Ми будемо продовжувати проводити Уважний моніторинг ситуації на Сході України з метою деескалації напруженості і для, в кінці, відновлення територіальної цілісності України", — йдеться в заяві депутатів Європарламенту.

У Європарламенті зробили різку заяву через війська РФ біля кордонів України
У Європарламенті зробили різку заяву через війська РФ біля кордонів України

читайте такожКиїв відповів на стягування військ РФ на кордон України і звернувся до НАТО

Як відомо, останнім часом в РФ були помічені армійські частини з технікою, які прямували в бік кордону з Україною.

Раніше прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив про те, що зосередження військових сил Російської Федерації біля кордонів України пов'язано з тим, що активність НАТО "зобов'язує бути напоготові" і додав, що російські війська "ніколи не брали участь і не беруть" в конфлікті на сході України.

Загострення на Донбасі:

  • 31 березня Головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак заявив, що Росія під виглядом підготовки до стратегічних навчань Захід 2021 стягує з усієї території РФ батальйонні тактичні групи к східним кордонам України.
  • У вівторок, 30 березня, в ході позачергового засідання Верховної Ради виступив Головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак. Він розкрив деталі загибелі 4 українських військових на Донбасі поблизу шумів. За його словами, військові загинули від снайперського пострілу під час розмінування району насосної станції.
  • 30 березня Верховна Рада прийняла постанову, в якій засудила загострення бойових дій на Донбасі. Український парламент зажадав від Росії негайно припинити бойові дії і закликав світову спільноту вплинути на РФ.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти