У ЦВК озвучили попередню дату виборів на Донбасі

15 вересня 2020, 18:36
Йдеться про громади, громадяни яких не зможуть проголосувати в жовтні.
Вибір
Вибори в деяких громадах Донбасу не відбудуться / УНІАН

У Центральній виборчій комісії заявили, що, можливо, в березні відбутися вибори в громадах Донбасу, в яких у жовтні не відкриють для виборців передвиборчі дільниці.

"Перші вибори можна проводити два рази на рік: у жовтні і березні. Ми плануємо в майбутньому звернутися до відповідних військово-цивільних адміністрацій з приводу безпеки на цих територіях. Як тільки будуть необхідні умови-вибори будуть призначені", - цитує УНІАН голови ЦВК Олега Діденка.

За словами голови Центрвиборчкому, зараз виборчий процес зупинити вже неможливо. Він додав, що вплинути на ситуацію не зможе навіть суд.

відео дня

Діденко підкреслив, що закон дозволяє зупинити в країні виборчий процес на певних територіях виключно за умови введення надзвичайного або воєнного стану.

читайте такожВерховна Рада розгляне зміни до постанови про місцеві вибори-Козак

Чому на Донбасі не буде виборів?

ЦВК визначила список територіальних громад на Донбасі, де неможливо провести місцеві вибори. У Луганській області таких - 8, у Донецькій – 10. Люди не зможуть прийти на виборчі дільниці в місті Сєвєродонецьку, а також в інших громадах двох областей, а саме – в містах Лисичанськ, Волноваха, Авдіївка, Вугледар, Торецьк, Станиця-Луганська, Попасна, Щастя. Дане рішення означає, що там і далі діятимуть військово-цивільні адміністрації, запроваджені ще 2015 року. Це тимчасові державні органи у складі Об'єднаного оперативного штабу Збройних сил України. Вони виконують основні функції місцевих рад та виконавчих органів влади.

Місцеві вибори на Донбасі:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти