В Американській торговій палаті розкритикували локдаун в Україні

4 січня 2021, 22:41оновлено 5 січня 2021, 00:47
Нелогічним вважають заборону на продаж товарів повсякденного попиту.
В Американській торговій палаті розкритикували локдаун в Україні
В Американській торговельній палаті відреагували на локдаун / Фото: Американська торгова палата в Україні

В Американській торговельній палаті обурені тим фактом, що в Україні в період січневого локдауна супермаркетам заборонили продавати побутову хімію, одяг, пресу та інші товари повсякденного попиту.

"Американська торговельна палата в Україні закликає уряд переглянути умови січневого локдауну", - повідомляє прес-служба організації.

Зазначимо, в період з 8 по 24 січня уряд заборонив торгувати будь-якими товарами, крім харчових продуктів, ліків і виробів медичного призначення, засобів гігієни та зв'язку, а також кормів, ветеринарних препаратів, насіння, засобів захисту рослин. Інші товари можна буде замовити тільки з адресною доставкою.

В Американській торговельній палаті констатували, що таким чином навіть у супермаркетах буде заборонено продавати значну частину товарів повсякденного використання: побутову хімію та інструменти, одяг, пресу, лампочки, батарейки, дитячі та товари для навчання. Уточнюється, що для виконання постанови Кабміну супермаркети будуть змушені або закривати відповідні відділи, або забороняти продаж при розрахунку на касі.

читайте такожСтало відомо, що не можна буде купити в магазинах під час локдаунуВ організації підготували рекомендації для українського уряду. Зокрема, дозволити роботу магазинів, в яких не менше 60% торгової площі призначено для торгівлі харчовими продуктами, ліками, виробами медичного призначення, засобами гігієни та побутової хімії, засобами зв'язку, газетами, журналами, ветеринарними препаратами, кормами, насінням та засобами захисту рослин, без обмеження доступу відвідувачів до інших товарів.

Локдаун в Україні

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти