Поступка США по Україні: Путіну вигідно приєднати Байдена до переговорів – експерт

22 червня 2021, 04:38
США бояться відштовхнути РФ, яка може згуртуватися з Китаєм, пояснив Андрій Піонтковський.
Байден, Путін
Зустріч Джо Байдена і Володимира Путіна / Фото Reuters

Результати переговорів президентів США і РФ Джо Байдена і Володимира Путіна по Україні є великою перемогою Москви і великою поступкою Вашингтона, заявив російський політолог Андрій Піонтковський.

Як підкреслив він в ефірі телеканалу Україна 24, в оточенні Байдена деякі думають, що США вже зробили велику справу для України, запобігши прямому російському вторгненню і назвавши Путіну ту ціну, яку йому доведеться заплатити.

"Ну а тепер, чи не варто зробити кілька меседжів, щоб не відштовхнути Росію, яка, не дай Бог, згуртується з Китаєм", - пояснив експерт думки у Вашингтоні.

На його думку, Путіну вигідно підключити Байдена до переговорного процесу для тиску на Україну, щоб нав'язати свою інтерпретацію Мінських угод.

Піонтковський додав, що філософія Москви полягає в тому, щоб змушувати Україну змінювати свою Конституцію, законодавство і легалізувати в правовому полі військово-терористичний плацдарм ОРДЛО.

Нагадаємо, саміт США і Росії, в рамках якого пройшли переговори президента Штатів Джо Байдена і російського глави держави Володимира Путіна, відбувся 16 червня в Женеві.

У Держдепі США за підсумками зустрічі Байдена і Путіна сказали, що в ході зустрічі американський лідер заявив главі РФ Про підтримку України. При цьому вони обговорили аспекти реалізації Мінських угод щодо Донбасу.

Заступник держсекретаря США Вікторія Нуланд заявила, що Вашингтон не має наміру скасовувати санкції проти Росії, які були введені через агресію Москви проти Києва.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти