Людина, яка добула для України Антарктиду: помер останній онук Івана Франка

11 серпня 2021, 08:55
У віці 89 років пішов з життя Роланд Франко. Він був ученим-інженером, дипломатом, громадським діячем.
Роланд Франко
Роланд Франко помер 11 серпня 2021 року / facebook.com/frankofund

У середу, 11 серпня, на 90-му році життя помер Роланд Франко - останній онук видатного українського поета, прозаїка та драматурга Івана Франка.

Про смерть Роланда Франко повідомив Міжнародний фонд Івана Франка на своїй сторінці у Facebook.

"Із сумом повідомляємо, що 11 серпня, на 90-му році життя обірвалося земне буття останнього онука Івана Франка - Роланда Франка", - йдеться у повідомленні.

відео дня

Колектив Фонду глибоко сумує з приводу смерті засновника та голови правління Фонду.

"Світла пам'ять про цю добру людину назавжди залишиться в наших серцях і тих, кому пощастило з ним працювати, дружити і спілкуватися. Ми не в змозі змінити обставини. Лише просимо Бога дати сил перенести біль втрати, а душу покійного прийняти в Царство Небесне. Вічний спокій його душі. Вічна пам'ять", - зазначили у Фонді.

Людина, яка добула для України Антарктиду: помер останній онук Івана Франка

Роланд Франко - український вчений-інженер, дипломат, громадський діяч. Кандидат технічних наук. У 1993-1996 роках на запрошення Міністерства закордонних справ України перебував на дипломатичній службі, був радником з науки в Посольстві України у Великій Британії.

Завдяки клопотанню Роланда Франка в 1996 році Україна безкоштовно отримала від Британії науково-дослідну станцію "Фарадей" (нині станція "Академік Вернадський") в Антарктиці. Перша українська експедиція, яка прибула на станцію, назвала Роланда Франка "хрещеним батьком української антарктичної станції".

Як повідомляв Главред, 8 серпня на 60-му році життя помер Олександр Ройтбурд - відомий український художник і керівник Одеського художнього музею.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти