Українські морпіхи показали новий броньований катер Костопіль

5 вересня 2020, 20:11оновлено 5 вересня 2020, 20:46
Судно оснащене сучасним озброєнням і навігаційним обладнанням.

Військово-морські сили України продемонстрували поповнення катерно-корабельного складу - це малий броньований артилерійський катер Костопіль.

відео дня

Як повідомляє інформаційне агентство АрміяІнформ , судно гідно пройшло всі етапи випробувань.

Катер був названий на честь однойменного міста Костопіль на Рівненщині. У цьому населеному пункті народився і жив морський піхотинець Олексій Кондратюк, який героїчно загинув при виконанні бойового завдання на Донбасі в березні 2017 року.

Урочиста церемонія передачі катера в користування відбулася в Одесі. Командувач ВМС України контр-адмірал Олексій Неїжпапа вручив екіпажу катера прапор, який підняли в рамках офіційний заходів на катері Костопіль.

читайте такожЕксперти пояснили, як катер Бердянськ обстріляли з вертольота Судно оснащене сучасним навігаційним і радіолокаційним обладнанням, а також озброєнням для ураження противника. Костопіль вміє ховатися від інфрачервоних засобів противника, а також доповнений системою автоматичної постановки димових і теплових завіс.

Даний катер буде здійснювати патрулювання в ближній морській зоні, охорону і оборону портів, морських комунікацій. Він стане учасником різноманітних операцій в акваторії Чорного і Азовського морів.

Військові катери для України:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти