Українські металургійні компанії сприяють розвитку екологічного виробництва - експерт

8 вересня 2021, 17:42
Як приклад економіст навів довгостроковий проект "Метінвесту", спрямований на модернізацію прокатного виробництва на меткомбінаті Ілліча.
Метінвест

Будівельний проект групи компаній "Метінвест" зі зведення комплексу з використанням технології прямого відновлення заліза (DRI) і електрометалургійного виробництва є важливим кроком на шляху до зеленої металургії майбутнього.

Про це заявив інвестиційний аналітик Concorde Capital Дмитро Хорошун в інтерв'ю Бізнес-порталу Uaprom.info.

"Метінвест" вивчає можливість будівництва комплексу з використанням DRI і електрометалургійного виробництва за 3-3, 5 млрд дол або на ММКІ, або біля "Запоріжсталі". Компанія ще не визначилася з цими планами, але цей проект, якщо він реалізується, безумовно, також буде знаковим - це інвестиції в екологію, крок у зелену металургію майбутнього", - зазначив Хорошун.

відео дня

За його словами, це - знаковий для компанії довгостроковий проект з модернізації та розвитку прокатного виробництва на Маріупольському меткомбінаті ім. Ілліча. Він забезпечить випуск продукції з більш високою доданою вартістю.

"Такі інвестиції дозволять більше заробляти і, як результат заробітку, фінансувати більш об'ємні інвестиції в майбутньому - зокрема, в екологію", - додав Хорошун.

Як повідомлялося раніше, "Метінвест" в рамках модернізації прокатного виробництва встановив на меткомбінаті Ілліча сучасну машину безперервного лиття заготовки, реконструював стан "1700" для виробництва гарячекатаної рулонної сталі. У найближчих планах будівництво цеху з виробництва холоднокатаного прокату для подальшого випуску оцинкованого прокату і прокату з полімерним покриттям.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти