Україна залучає Францію до стратегічних проєктів "Великого будівництва"

27 січня 2022, 12:18
Україна та Франція працюють над масштабними проєктами у сфері інфраструктури.
Україна залучає Францію до стратегічних проєктів

Делегація уряду та Офісу президента України зустрілася у Парижі з міністром економіки, фінансів та реконструкції Франції Бруно Ле Мером. На зустрічі обговорювалося питання залучення французьких інвестицій та реалізацію спільних проєктів, які забезпечать кращу інтеграцію України до європейської транспортної мережі, логістики та економіки в цілому.

Про це повідомляє міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

"Великі інфраструктурні проєкти здатні не тільки "зшивати" регіони всередині країни, але і забезпечувати стратегічну співпрацю на міжнародному рівні", — зазначив очільник МІУ.

відео дня

Україна та Франція працюють над масштабними проєктами у сфері інфраструктури, які передбачені в тому числі програмою президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

Пріоритети МІУ, за словами Кубракова, — оновлення парку вантажних електричних локомотивів для "Укрзалізниці", участь французьких будівельних компаній у проєктах концесії доріг та формування флоту для Національного авіаперевізника.

"Ми бачимо готовність наших французьких колег будувати стратегічні партнерські проєкти, які передбачають не просто закупівлю товарів чи послуг, а також довгострокове пільгове фінансування, промислову співпрацю та високий відсоток локалізації виробництва. Тривають непрості перемовини, кожна з країн прагне захистити свої інтереси та інтереси своїх виробників. Однак, я впевнений, що у кожному з питань ми знайдемо консенсус", — написав Кубраков у Facebook.

Серед тем, які українська делегація обговорює з французькою стороною, перша віцепрем'єр-міністерка — міністерка економіки Юлія Свириденко зазначила, зокрема, співпрацю національного авіаперевізника з Airbus в рамках підписаного Меморандуму про взаєморозуміння, постачання до України 130 локомотивів виробництва компанії "Альстом" для "Укрзалізниці" та організацію переобладнання пасажирських літаків Airbus у вантажні на базі ДП "Антонов".

Раніше заступник керівника Офісу президента, координатор програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" Кирило Тимошенко повідомив, що обсяг інвестицій у розвиток в Україні власного авіабудування у період із 2021-го до 2030 року становитиме понад 34 млрд грн.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти