Україна і Польща спрощують логістику на кордоні

11 травня 2022, 16:57
Раніше сторони домовилися про створення спільного підприємства для активізації залізничних перевезень.
Україна і Польща спрощують логістику на кордоні

Україна і Польща досягли значного прогресу в лібералізації автомобільних перевезень, зокрема, шляхом скасування польською стороною дозволів для автоперевізників, які транспортують в Україну паливо.

Про це повідомив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков за результатами своїх перемовин з міністром інфраструктури Польщі Анджеєм Адамчиком.

"В умовах блокади українських портів Польща стала стратегічно важливим партнером України в питанні експорту української агропромислової продукції та перевезення необхідної військової та гуманітарної допомоги з-за кордону. Саме тому нам вкрай важливо позбутися зайвої бюрократії та інфраструктурних перепон, які знижують швидкість та якість логістики", – наголосив український урядовець.

відео дня

Він додав, що раніше сторони домовилися про створення спільного підприємства для активізації залізничних перевезень. Наразі досягнуто прогрес і щодо автотранспорту.

Міністр зауважив також, що Україна та Польща продовжують спільно працювати над посиленням транспортної ізоляції росії та білорусі. "У нас є спільне розуміння того, що таким чином рф втратить фінансові ресурси для продовження війни", – заявив він.

У Міністерстві інфраструктури нагадують, що на початку травня відомство спільно з польськими колегами досягло домовленості щодо скасування дозволів для усіх перевізників, які здійснюють міжнародні перевезення палива.

Також у квітні Україна та Польща домовилися про збільшення об’ємів залізничних перевезень українського експорту до ЄС та на світові ринки через Європу, нагадали в в МІУ.

Раніше Кубраков інформував про те, що з ініціативи Президента України Володимира Зеленського запущено глобальну ініціативу для допомоги України – United24. Завдяки їй уряди різних країн, міжнародні фонди, бізнес і просто люди, які хочуть допомогти, зможуть безпечно та швидко це зробити. Для цього в рамках ініціативи функціонує фандрейзингова платформа U24, яка акумулюватиме благодійні збори міжнародних партнерів, донорів та публічних осіб.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти