Удар РФ з Білорусі: у Росії оцінили найгірший сценарій для України

30 травня 2021, 19:26
Володимир Путін продовжить військову ескалацію, каже Дмитро Гудков.
У РФ оцінили ймовірність удару з Білорусі
Російська армія / Facebook/mod.mil. rus

Ескалація президента РФ Володимира Путіна з розміщенням військ біля кордонів України потрібна йому для того, щоб мати вигідну позицію напередодні зустрічі з президентом США Джо Байденом, заявив російський політик, громадський діяч Дмитро Гудков.

Як підкреслив він в ефірі каналу Україна 24, господар Кремля останнім часом перебуває в ізоляції і не сприймається на Заході як партнер, а, швидше за все, як агресор, якого потрібно якось втихомирити.

"Тому Путін, швидше за все, буде грати в якісь ігри, пов'язані з військовою ескалацією, але лише для того, щоб чогось домагатися від Заходу. Тобто він поки не готовий переходити якусь межу", - сказав він.

Російський політик відповів на питання про те, що може Україні побоюватися російського вторгнення з боку Білорусі.

"Все, що завгодно може статися, тому що політика Росії останнім часом, особливо зовнішня політика, неадекватна. Але, на мій погляд, громадяни Росії не підтримають зараз ніяку війну. Тобто ще об'єднання з Білоруссю може бути, і то-тільки за допомогою пропаганди це може бути якось піднесено людям як якісь бенефіти для росіян. Але війна тут нікому не потрібна", - додав Гудков.

читайте такожУ США назвали головну мету Путіна з військами біля кордонів України

Відведення військ РФ від кордонів України:

  • Росія заявила про завершення навчань в тимчасово окупованому Криму і повернення військ в пункти постійної дислокації.
  • В окупованому Криму на нараді про підсумки дій російських військ в ході раптових перевірок Міністр оборони РФ Сергій Шойгу вирішив завершити раптову перевірку, в рамках якої проводилися навчання, оскільки "всі поставлені цілі досягнуті".
  • Раніше РФ під виглядом підготовки до навчань стягнула в окупований Крим і до кордонів України десятки батальйонних тактичних груп, військову техніку.
  • У Пентагоні заявили, що стурбовані ескалацією російської агресії на сході України.
  • Головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак заявив, що ситуація контролюється, а українські військові готові реагувати як на загострення ситуації на тимчасово окупованій території Луганської та Донецької областей, так і вздовж усього українсько-російського кордону.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти