Навчання Sea Breeze з країнами НАТО: експерт попередив про можливі провокації РФ

5 липня 2021, 01:38
85
Олег Жданов оцінив ймовірність заходу кораблів РФ в акваторію, де проводяться навчання Sea Breeze.
всу, вмф, вмс
/ Facebook/MinistryofDefence.UA

Навчання Sea Breeze-2021 за участю країн НАТО допоможуть Україні навчити свої збройні сили і продемонструвати їх для себе і партнерів, розповів військовий експерт Олег Жданов.

Як підкреслив він в ефірі каналу Україна 24, ЗСУ здатні виконувати бойові завдання, причому за тими стандартами і методиками, які розроблені в НАТО.

Експерт звернув увагу на те, що до початку навчань були чітко визначені райони, які закриваються для проведення навчань і виконання бойових завдань країнами-учасницями.

За його словами, якщо російські кораблі зайдуть в акваторію, де проводяться навчання, це буде занадто для РФ.

"У них основна частина, флагман Чорноморського флоту і два ракетних есмінця з трьох, знаходиться в Середземному морі, і навряд чи вони встигнуть прийти. Але повітряна складова - так, вони будуть постійно барижувати навколо проведення навчань, але не думаю, що ризикнуть наближатися на небезпечну відстань до кораблів", — додав Жданов.

Нагадаємо, 23 червня росЗМІ повідомили, що біля берегів окупованого РФ Криму в Чорному морі співробітники прикордонної служби Федеральної Служби безпеки нібито зробили " попереджувальні" постріли в бік британського есмінця Defender.

ФСБшники відкривали вогонь біля мису Фіолент, оскільки есмінець "перетнув кордон РФ". Також з метою "попередження" за курсом Defender метнув бомби військовий літак Су-24М.

Російська сторона стверджує, що після таких заходів есмінець покинув кордони "територіального моря" РФ.

Пізніше в МЗС України і Міноборони Британії відреагували на заяву Росії про обстріл британського есмінця Defender. Росіяни, мабуть, стріляли "невидимими бомбами", так як британська сторона ніяких атак не зафіксувала.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти