У Кравчука звинуватили РФ у нахабній провокації на переговорах щодо Донбасу

21 березня 2021, 20:27
Російська сторона йде на усвідомлені провокації, підкреслив Сергій Гармаш.
Війна на Донбасі
Переговори ТКГ щодо Донбасу завершилися скандалом / УНІАН

Російська Федерація на переговорах Тристоронньої контактної групи по Донбасу йде на свідомі провокації, заявив представник української делегації в ТКГ Сергій Гармаш.

Як підкреслив він в ефірі каналу Україна 24, Україна наполягає на тому, що не буде вести розмови з терористами в переговорах по Донбасу.

За його словами, це питання стало основним на останньому засіданні ТКГ і уточнив, що українська делегація наполягала на неможливості участі в переговорах людей, засуджених за тероризм.

Український учасник переговорів каже, що подальший розвиток подій залежить від позиції РФ і звинуватив російську сторону в усвідомленій провокації.

"Росія знала, що ми вийшли з-за столу переговорів, коли попередили про те, що вийдемо, якщо побачимо людей, засуджених за тероризм", - пояснив він.

Член української делегації зазначив, що Росія про це знала, і тим не менше в переговорах спробувала взяти участь засуджена Україною за тероризм Майя Пирогова.

"Тому встали і вийшли. Тут демарш, скоріше, не з нашого боку, а з боку Росії, яка знала, але проте пішла на провокацію. Ми вже заявили, що на наступному засіданні ТКГ буде та ж лінія української делегації. Тобто, якщо люди, засуджені українським судом, будуть знову на засіданні, ми встанемо і вийдемо", — додав Гармаш.

читайте такожЗасідання ТКГ по Донбасу завершилося скандалом

Ситуація на Донбасі:

  • З початку поточної доби було зафіксовано два ворожих обстріли позицій українських захисників в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання Схід, недалеко від населеного пункту Водяне.
  • Окупанти вели обстріли з гранатометів різних систем.
  • Бойових втрат серед особового складу Об'єднаних сил немає.
  • Про всі факти порушень з боку російсько-окупаційних військ українська сторона СЦКК повідомила представникам місії ОБСЄ.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти