Тимошенко розповів, як вдалося відновити водопостачання у Миколаєві

13 травня 2022, 18:53
Проводити ремонтні роботи на водогоні було неможливо через те, що 80% його розташовані на території Херсонської області.
Тимошенко розповів, як вдалося відновити водопостачання у Миколаєві

У Миколаєві, де через пошкодження російськими військами водогону "Дніпро-Миколаїв" тривалий час було відсутнє водопостачання, 13 травня відновили подачу води до житлових будинків. Заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко розповів, завдяки чому це стало можливим.

Як пояснив Тимошенко, проведення ремонтних робіт на водогоні унеможливлювалося тим, що 80% його розташовані на території Херсонської області, що тимчасово перебуває під російською окупацією.

Для вирішення питання з забезпеченням Миколаєва водою з резервного фонду державного бюджету було виділено 56 млн гривень, забезпечено водозабір з річки Південний Буг та артезіанських свердловин.

відео дня

"Нині введено в експлуатацію 14 свердловин – у міських лікарнях, пологовому будинку та військовому шпиталі. Сьогодні розпочалось водопостачання у житлові будинки", - повідомив Тимошенко.

Він також додав, що до Миколаєва продовжує активно надходити гуманітарна допомога. Загалом у місто надійшло вже майже 3 тис. тонн товарів. Із них 1 тис. тонн вже передали територіальним громадам області, комунальним закладам, структурам ЗСУ та волонтерським організаціям.

Загалом Миколаївська область, за даними ОП, від початку війни отримала 6,5 тис. тонн гуманітарної допомоги.

Нагадаємо, раніше Кирило Тимошенко повідомив, що відкриття руху відбудованим мостом у Стоянці під Києвом очікується вже 29 травня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти