Тема "захисту екології" перетворилася на розсадник популізму і тиску - експерт

11 березня 2021, 14:44
В Україні всі рішення з питань екології звелися до імітації та інструменту тиску, від якого стає гірше відразу всім - і виробництвам, і громадянам, і самій екології.
1615466474-4406.jpg
Сміттєзвалище

В Україні сфера охорони навколишнього середовища страждає від постійних маніпуляцій, а громадські активісти заради власних інтересів нерідко вдаються до тиску за допомогою акцій і пікетів.

Саме так ситуацію оцінюють в українській Професійній асоціації екологів, передає 5 канал.

"В Україні сфера охорони довкілля потерпає від суцільних маніпуляцій. І маніпулюють абсолютно усі – і представники державних органів влади, і представники бізнесу, і представники, на жаль, громадянського суспільства. До чого це призводить? Що в рамках великої кількості екологічних проблем ми: А) втрачаємо час і Б) підриваємо довіру і втрачаємо шанс загалом щось вирішити. Тому це питання дуже турбує професійну спільноту і мало би турбувати всіх мешканців України, бо за цим усім стоїть ризик для життя та здоровя кожного з нас", – наголошує президентка Професійної асоціації екологів України Людмила Циганок.

За її словами, в Україні традиційно звикли звалювати всі проблеми екології та забруднення навколишнього середовища на промисловість, однак ця проблема, як і її вирішення, є набагато ширшою. За збереження чистоти повітря і природи повинні в рівній мірі нести відповідальність і влада, і бізнес, і українське суспільство.

Вона навела приклади, як екологи і "зелені активісти" в своїх інтересах нерідко вдаються до маніпуляції фактами, а також тиску за допомогою акцій і пікетів.

"Ми розуміємо що за цим не стоїть жодного досвіду, жодних практиків, які знають рішення. А це виключно акції з демонстраціями. Тому питання: що насправді домагаються такі активісти? Як вони планують вирішувати ту чи іншу проблему? Чи це створюється виключно інформаційна хвиля, яка дискредитує й інші дії, й інших представників гарних громадських об’єднань?", – сказала пані Циганок.

У Професійній асоціації екологів констатували, що в цьому хаосі дезінформації "тонуть" і гідні ініціативи: для того, щоб екологічна тема перестала бути популістською, кожен українець повинен усвідомити ризики для життя і здоров'я від зробленого або сказаного.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти