Стерилізація замість стрижки: у Києві лікарі ветклініки припустилися фатальної помилки

13 серпня 2021, 03:50
168
Лікарі щось переплутали, і замість чищення зубів і миття шерсті стерилізували собаку. При цьому жодної документації про проведену операцію не було.
ретривер
Тварина була абсолютно здоровою і кілька місяців тому народила цуценят / Фото pixabay.com

В одній з ветеринарних клінік столиці стався кричущий випадок. Господар привів золотистого ретривера на грумінг, але замість стрижки собаку стерилізувати.

Про інцидент, який стався в клініці Здоров'я тварин, розповів сам господар собаки у Facebook.

"Сумна історія про те, як відвезти здорову собаку у ветеринарну клініку на грумінг, а отримати смс від клініки - "приїжджайте, вашого собаку прооперували", і виявилося що це не жарт", - написав власник тварини на ім'я Максим.

відео дня

За його словами, тварина була абсолютно здоровою та кілька місяців тому народила цуценят.

Стерилізація замість стрижки: у Києві лікарі ветклініки припустилися фатальної помилки
facebook.com/maxim.shulzhenko

"Виправдання були різні: то переплутали якісь записи, то ще щось. У підсумку зізналися, що просто переплутали. Апофеозом вибачень співробітників стало - ну, ми за цю маніпуляцію не візьмемо з вас грошей", - розповів Максим.

Цікаво, що коли у ветклініку на виклик приїхала поліція, то документації про проведену операцію просто не виявилося.

"В електронному записнику стоїть грумінг. Можливо вирішили попрактикуватися молоді ветеринари?", - зазначив власник собаки.

"Далі внесення даних до ЄРДР за ст. 299 ККУ, та й якщо чесно, то напевно заняття тим, як цих ветеринарів позбавити ліцензії, щоби вони випадково ще щось не переплутали і ніхто не постраждав. Захистіть себе і своїх тварин, просто тримайтеся подалі та розкажіть про це своїм знайомим, у яких є тварини", - порадив господар постраждалої тварини.

Як повідомляв Главред, Верховна Рада ухвалила закон, що впроваджує нові норми утримання тварин і поводження з ними. Зокрема, в Україні підвищать штрафи за жорстоке поводження з тваринами, а також заборонять залишати тварин на самоті в закритому авто при температурі повітря більше +20 градусів і дарувати домашніх тварин в якості призів, нагород або премій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти