Злились у міцних обіймах: 12-річного хлопчика повернули з російського полону

22 грудня 2023, 17:34
897
Хлопчик 18 місяців прожив в окупації, після чого ще 4 місяці його тримали на території Росії.
12-летний мальчик вернулся из РФ в Украину
12-річний хлопчик повернувся з РФ в Україну / Колаж: Главред, фото: t.me/dmytro_lubinetzs

В Україну вдалося повернути 12-річного хлопчика, якого російські окупанти незаконно і силою вивезли в РФ. Хлопчик спершу 18 місяців пробув під окупацією, а потім 4 місяці у російському полоні. Про це розповів омбудсмен України Дмитро Лубінець.

Напередодні повномасштабного вторгнення хлопчик приїхав до батька у Луганську область. Там він планував пробути три дні, але росіяни окупували населений пункт і він не зміг повернутись до мами.

Жінка не змогла забрати свого синочка, бо є військовослужбовицею. Після 18-ти місяців окупації росіяни вивезли дитину в РФ і змусили ходити у російську школу.

відео дня

"Мама дитини не могла самостійно забрати 12-річного українця через те, що вона військовослужбовиця ЗСУ. Тому жінка звернулася до нас з проханням допомоги повернути її сина", - пише Лубінець.

Згодом хлопчика вдалося повернути додому і він зустрівся зі своєю мамою через 22 місяці розлуки.

Нагадаємо, нещодавно стали відомі імена катів, які знущалися з полонених в Оленівці. Фото цих осіб, які вдалося знайти у соцмережах, вони показали колишнім в’язням Оленівки, які вже повернулися додому в результаті обміну.

Також відомо, що окупанти, які розстріляли українських полонених, вже ліквідовані. Українські військові взяли штурмом позицію, де перебували ці загарбники, і знищили їх.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти