Скандал у ресторані Чачапурі у Києві: поліція увірвалася в заклад і оштрафувала кухарку через маску

27 січня 2021, 17:41оновлено 27 січня 2021, 21:53
У поліції заявили, що кухарка порушила масковий режим, внаслідок чого на неї було складено адміністративний протокол.
Чачапури
У ресторан Чачапурі на Анни Ахметової, 30, нагрянула поліція через порушення правил карантину/ facebook.com/chachapuri.poznyaky

У київському ресторані Чачапурі на вул. Анни Ахматової, 30, співробітники правоохоронних органів увірвалися на кухню і намагалися вивести кухарку із закладу з метою оформлення на неї адмінпротоколу через, за версією поліції, неправильно одягнену медичну захисну маску.

Як повідомляє Telegram-канал Политика страны, інцидент стався у вівторок, 26 січня. Вказується, що столична поліція намагається застосовувати набувший чинності 14 січня закон, що передбачає відповідальність бізнесу за порушення режиму носіння масок під час карантину.

На опублікованому відео помітно, як дівчина-поліцейська опиняється в зоні, де готується їжа, і намагається затримати кухарку, яка на той момент перебувала в масці. Жінку обіцяли відвезти до одного з райвідділків Києва для оформлення адмінпротоколу. Поліцейська заявляла, що такі дії передбачені чинним законодавством про поліцію.читайте такожВ Україні з'явилися нові штрафи за відсутність масок: кого покарають і на які гроші

Кухарка не погоджувалася з вимогами поліції і просила надати відеодокази того, що вона була без маски. Поліцейська, у свою чергу, пригрозила закрити заклад. У підсумку жінку вивели з території кухні і вже на плачучу співробітницю закладу склали протокол.

Поліцейські заявили, що жінка неправильно носила маску – у неї не був прикритий ніс. При цьому правоохоронці сказали, що адмінпротокол можна буде оскаржити.

Карантин в Україні

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти