Синоптики розповіли, коли в Україну увірветься довгоочікуване потепління

4 лютого 2021, 23:36оновлено 5 лютого 2021, 00:30
Погода в Україні принесе потепління і високі градуси будуть всюди.
Синоптики розповіли, коли в Україну увірветься довгоочікуване потепління
Коли в Україні потеплішає / pixabay

Погода в Україні найближчими днями буде морозною.Температура повітря різко стрибне від плюса до сильного мінуса і місцями вночі опуститься до -20 градусів.

Як повідомляють синоптики Укргідрометцентру, у п'ятницю, 5 лютого, морози охоплять північну, центральну частину країни та Волинь. В інших регіонах температура повітря коливатиметься від -1 до +5 градусів.

На сході вночі можливий мокрий сніг з дощем, вдень сухо, сильний вітер. Температура повітря вночі від -5 до -1 градуса, вдень від -3 до +1 градуса.

У південних областях без істотних опадів, штормовий вітер. Вночі в регіоні від -2 до +1 градуса, вдень від +1 до +3 градусів. У Криму без опадів, вночі +1 +3 градуси, вдень від +2 до + 4 градусів.

На півночі вночі йтиме сніг, вдень без істотних опадів. Температура вночі впаде до -11 -9 градусів, вдень очікується від -6 до -4 градусів.

У західних областях місцями вночі пройде сніг, вдень без істотних опадів. Температура повітря на Волині впаде до -7 градусів вночі, вдень від -4 до -1 градуса. В інших областях вночі від -3 до -1 градуса, вдень від -1 до +1 градуса.

У центральній частині країни йтиме сніг вночі, який до ранку припиниться. Очікується сильний вітер, температура вночі -6 -3 градуси, вдень від -4 до -1 градуса.

У Києві 5 лютого сніг йтиме тільки в нічні години, вдень сухо. Очікується сильний штормовий вітер. Вночі від -9 до -7 градусів, вдень -5 -3 градуси.

читайте такожВ Україну йдуть 25-градусні морози: названі дати сильного похолодання

У суботу, 6 лютого, снігом почне засипати західні області, на півдні йтиме сніг з дощем. На решті території України буде сухо. У центральній частині країни температура вночі впаде до -12 -10 градусів, вдень від -6 до -4 градусів.

У Києві 6 лютого очікується суха погода, вночі від -13 до -11 градусів, вдень -8 -6 градусів.

У неділю, 7 лютого, морози почнуть посилюватися, а снігопади накриють західні, північні та центральні області, на сході та півдні буде сухо.

На сході вночі -14 -12 градусів, вдень від -10 до -5 градусів. У північних областях похолодає найсильніше, вночі до -20 градусів, вдень -12 -10 градусів. У центральній частині від -13 до -11 вночі, вдень від -10 до -8 градусів.

У Києві очікується сніг, вночі температура впаде до -16 градусів, вдень очікується від -12 до -10 градусів.

При цьому синоптики прогнозують, що до кінця лютого в Україні запахне весною. Морози почнуть відступати - віщуючи справжню весну.

читайте такожНа Харківщині бабак Тимко передбачив, коли в Україну прийде весна

Погода в Україні - про що раніше повідомляв Главред:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти