Разумков розповів, які питання не зможуть виноситись на референдум за законом Зеленського

14 червня 2020, 11:26оновлено 14 червня 2020, 18:21
Спікер Ради прокоментував резонансний законопроект.
Разумков
спікер Ради Дмитро Разумков / УНІАН

У внесеному президентом Володимиром Зеленським у Верховну Раду законопроекті про народовладдя в Україні будуть "спеціальні запобіжники".

Про це повідомляє портал Діло з посиланням на спікера парламенту Дмитра Разумкова.

"Внесений законопроект, думаю, на наступному тижні може бути розглянутий у першому читанні, але до другого явно будуть якісь правки, пропозиції, і він дещо зміниться. Референдум точно не повинен і не може шкодити національним інтересам, державним інтересам та територіальної цілісності держави. Думаю, і в рамках закону це неможливо, і в рамках громадянської позиції", – сказав він.

відео дня

За словами Разумкова, "спеціальні запобіжники" були внесені в текст законопроекту.

"По-перше, ми зараз говоримо про загальнонаціональний референдум. Ще будуть інші закони з пакету народовладдя. Будуть місцеві референдуми, там інша історія. На референдум можна виносити питання податкової, тому що ніхто податки платити не буде. Територіальна цілісність – також має бути табу. Він максимально налаштований на те, щоб захистити територіальну цілісність", – розповів спікер.

Нагадаємо, проект закону про всеукраїнський референдум входить в пакет законопроектів про народовладдя", яке обіцяв встановити в Україні Володимир Зеленський після першого туру президентських виборів 31 березня 2019-го. Відповідний документ був внесений від його імені на розгляд Ради 9 червня 2020-го.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти