Путін зібрався роздавати в Криму квартири колишнім українським силовикам

12 травня 2020, 00:03оновлено 12 травня 2020, 01:34
Російський лідер готує указ.
Крим
У Криму українцям почнуть видавати квартири / Reuters

Президент Росії Володимир Путін обіцяє видати житлову площу громадянам України, які працювали в правоохоронних органах Криму і після анексії півострова отримали російський паспорт.

Як повідомляє прес-служба президента РФ, в Кремлі готують указ, згідно з яким буде передбачена видача квартир українським силовикам Криму, які прийняли російське громадянство, але згодом виявилися у складній ситуації і без власного житла.

У Путіна стверджують, що до російського лідера звернулися кримчани, і він оперативно відреагував. Дане розпорядження опубліковано 9 травня за підсумками зустрічі "з представниками громадськості Криму і Севастополя".

відео дня

"Уряду РФ підготувати спільно з МВС Росії, Росгвардією і представити проект указу президента РФ, що передбачає вирішення питання, пов'язаного із забезпеченням житловими приміщеннями громадян РФ, звільнених зі служби в правоохоронних органах України з правом на пенсію, які проходили службу в Республіці Крим і Севастополі та перебували на обліку в якості нужденних у житлових приміщеннях за місцем служби до 18 березня 2014 року", — йдеться в повідомленні.

Кошти на житло, згідно з указом, мають бути передбачені в російському бюджеті.

Нагадаємо, у Росії 12 травня починають послаблювати карантинні заходи у зв'язку з пандемією коронавіруса. Дане рішення прийнято, незважаючи на те, що Росія зараз знаходиться серед світових лідерів за кількістю інфікованих Covid-19.

Як раніше повідомлялося, коронавірус вивів Росію у трійку лідерів – за останню добу країна обігнала Великобританію та Італію за кількістю випадків зараження.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти