Виробник спецформи для ЗСУ із Сумщини заявив про протиправне блокування роботи податківцями

23 квітня 2023, 10:58
Зараз на виконанні у компанії "Шервул" перебувають договори з Міноборони та Нацгвардією на суму понад 120 млн грн.
Компанія
Компанія "Шервул" заявила про адміністративний тиск через блокування податкових накладних та віднесення підприємства до категорії ризикових / скріншот

Сумська компанія "Шервул", яка з початку повномасштабного вторгнення країни-агресора РФ частково перепрофілювала виробництво і відшиває спецформу для Збройних сил України та Нацгвардії, заявила про блокування роботи з боку податкової служби. Це загрожує зривом військових контрактів з Міноборони і Нацгвардією, скороченням чисельності працівників або банкрутством. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву компанії.

У компанії заявили, що регіональна комісія Головного управління Державної податкової служби в Сумській області віднесла підприємство до категорії ризикових.

Адвокат компанії Євген Страшок повідомив, що кожна податкова накладна "Шервула" в даний час блокується.

"Це не дозволяє нам поставити на прихід сировину і виробляти продукцію на замовлення Міноборони та інших військових частин, які замовляють військову форму у нашого підприємства", - зазначив він.

Адвокат додав, що санкції Міноборони за недотримання термінів поставки кінцевого продукту досить серйозні, й це може стати в майбутньому причиною банкрутства підприємства і загрожує втратою робочих місць понад 200 працівників.

"Минулого року було сплачено понад 20 млн гривень лише податку на прибуток. До того ж наша компанія надає допомогу не лише військовим. Ми співпрацюємо з великими мережами українських супермакетів. Ця ситуація загалом б'є по всій господарській діяльності й повністю шкодить нашій діловій репутації", - зазначив Страшок.

За його словами, компанія звернулася до Державної податкової служби України, а також залучила до діалогу обласну військову адміністрацію, яка допомагатиме в комунікації з податківцями.

"Тому що ми не можемо отримати жодних пояснень щодо конкретних операцій", - заявив адвокат.

17 квітня відбулася робоча нарада за участю представників Головного управління ДПС у Сумській області, заступника керівника Сумської обласної військової адміністрації, представників правоохоронних органів.

"Ми надали всі документи та пояснення щодо незаконних дій податківців. Вважаємо, що це продовження історії тиску на підприємство. Зараз у нас на виконанні понад вісім договорів з Міноборони, понад три - з Нацгвардією на суму понад 120 млн грн... Чекаємо пояснення податківців у п'ятницю (21 квітня - ред.)", - резюмував адвокат.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти