В ГБР розповіли, чи займаються справами за наданням томосу ПЦУ

28 липня 2020, 16:42оновлено 28 липня 2020, 22:07
Ситуацію прокоментував особисто керівник відомства Олександр Соколов.
ДБР
В ГБР розповіли, чи займаються справами за поданням томосу ПЦУ / УНІАН

Українські правоохоронці не розслідують кримінальні справи, пов'язані з наданням Православній церкві України томосу про автокефалію.

Про це повідомляє портал "Українська правда" з посиланням на коментар керівника Держбюро розслідувань Олександра Соколова.

За Конституцією, держава була відокремлена від церкви і не повинна втручатися в питання реалізації громадянами свого права на свободу віросповідання.

відео дня

У зв'язку з цим, будь-які питання, пов'язані з добровільною створенням або об'єднанням релігійних громад, які не належать до сфери повноважень правоохоронних органів.

На конкретне запитання журналіста Соколов відповів, що ДБР ніяк в рамках справи про можливе "розпалювання міжконфесійної ворожнечі" не оцінює факт правомірності отримання Томосу.

читайте такожЩе одна церква погодилася з наданням томосу ПЦУ

Нагадаємо, раніше, 18 червня 2020 року, перед засіданням суду щодо обрання запобіжного заходу, Петро Порошенко на мітингу розповів своїм прихильникам про те, що проти нього відкрито нову кримінальну справу ‒ за розпалювання міжрелігійної ворожнечі (за фактом надання томосу).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти