Спікер Ради висловився з приводу плівок з розмовою Порошенка і Байдена

20 травня 2020, 01:53оновлено 20 травня 2020, 02:34
Глава парламенту вважає, що записи зобов'язані вивчити правоохоронні органи.
Дмитро Разумков
Дмитро Разумков вимагає об'єктивного розслідування по плівках Порошенка-Байдена / Фото НВ

Спікер парламенту Дмитро Разумков висловив думку, що гучні плівки розмов колишнього президента Петра Порошенка і віце-президента США Джо Байдена, які оприлюднив народний депутат Андрій Деркач, повинні ретельно вивчити представники правоохоронних органів і провести незалежне розслідування.

"100% повинна відреагувати правоохоронна система, на мій погляд, повинні відреагувати і спеціальні служби. Якщо це відповідає дійсності, то це робилося у великих кабінетах", — заявив Разумков в ефірі одного з українських телеканалів.

За словами глави парламенту, важливо вивчити походження записів, їх зміст, а також з'ясувати достовірність. Якщо записи виявляться правдивими, то, переконаний Разумков, наслідки повинні бути вкрай серйозними.

читайте такожПлівки Деркача: Порошенко хвалився Байдену підйомом тарифів більше вимог МВФ"Головним питанням для мене є те, чи відповідають вони дійсності. Якщо це відповідає дійсності, то наслідки повинні бути більше ніж жорсткими, тому що питань сьогодні більше, ніж відповідей стосовно до цих плівкок", — вважає спікер Верховної Ради.

Як раніше повідомлялося, позафракційний нардеп Андрій Деркач оприлюднив докази корупційних схем Джозефа Байдена і Петра Порошенка у справі Burisma. Він показав телефонні розмови, де Порошенко в обмін на мільярд погоджується "віджимати" Приватбанк, призначати людей в уряд, відправити у відставку Шокіна, внести зміни в законодавство. Крім того, судячи з записів, кожен політичний крок України Порошенко погоджував з Байденом.

Нагадаємо, народний депутат Андрій Деркач передав записи розмов колишнього президента України Петра Порошенка і віце-прем'єра США Джозефа Байдена в Офіс генерального прокурора для розслідування факту вірогідною зради з боку екс-глави держави.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти