Попри війну Укрбудінвестбанк завершив 2022 рік із прибутком

14 лютого 2023, 14:53оновлено 14 лютого 2023, 17:21
Светлана Демьяненко
Світлана Дем’яненко / Українські новини

Протягом минулого року "Укрбудінвестбанк" дотримувався всіх нормативів НБУ і, відповідно до рейтингу, обіймає 42 позицію серед всіх банків, що працюють в Україні. Це дозволило банку отримати кредитний рейтинг ААА, тобто — найвищий рівень кредитної спроможності та перспективний прогноз – "у розвитку". Про це Голова наглядової ради "Укрбудінвестбанку" Світлана Дем’яненко розповіла в інтерв’ю агентству УНІАН, пишут "Українські новини".

"Повномасштабна війна стала дійсно суворим викликом. Проте, як бачимо, банківська система в 2022 році вистояла — країна не побачила масового закриття банків – закрилися лише 2. Завдяки грамотній політиці, втримавши себе, українські банки допомогли й втримати економіку держави. Для "Укрбудінвестбанку" 2022 рік став перевіркою на міцність і правління, і колективу. Нам вдалося уникнути скорочень, а у відповідь банк отримав відчутну згуртованість та шалену самовіддачу працівників у найскладніші періоди року. Крім того, у минулому році ми стали більш гнучкими та налагодили роботу в умовах надзвичайної ситуації, у тому числі – ще більше удосконалили дистанційну роботу, випробувану карантином. Але найголовніше – ми змогли зміцнити впевненість в "Укрбудінвестбанку" у наших клієнтів, гарантувавши безпеку їхніх вкладень, забезпечивши якісний рівень їхнього обслуговування та постійний зворотний зв'язок. Яскраве підтвердження цьому – це збереження кількості наших клієнтів", – зазначила Світлана Дем’яненко.

За словами Голови наглядової ради "Укрбудінвестбанку", через війну банк зазнав майнових втрат, але попри це зміг завершити 2022 рік із прибутком.

відео дня

"Ми зазнали значних майнових втрат на територіях, що були в окупації чи у зоні безпосередніх бойових дій – маємо знищене відділення в Бучі, Херсоні та Сєвєродонецьку. Деякі відділення були тимчасово зачинені, але сьогодні їх робота вже відновлена. А, наприклад, в Миколаєві, незважаючи на всю складність ситуації, ми працювали весь час. Але, якщо говорити в фінансовому вираженні, розмір збитків для банку є незначним, цьому посприяла своєчасна та грамотна інкасація грошових коштів. Банк визнав збитки від пошкодження та втрати майна та цінностей, сформував резерв під активні операції та диверсифікував ризики, забезпечивши прибуткову діяльність та достатній обсяг дохідних надходжень. Ми зберегли керованість і маємо прибутковий результат у 2022 році. Стійкість роботи була забезпечена керівництвом шляхом безперервного моніторингу ситуації на ринку, законодавства та нормативних актів НБУ. "Укрбудінвестбанк" гнучкий та оперативний в частині прийняття рішень — всі служби та колегіальні органи банку працювали і працюють в суперактивному та злагодженому режимі. Ефективність нашої роботи, як це не дивно звучить під час війни, значно підвищилась – це можна пояснити реакцією на спільний виклик і націленістю на спільну Перемогу", – розповіла Світлана Дем’яненко.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти