Папа Римський Франциск у святковій промові згадав про війну на Донбасі

4 квітня 2021, 14:49
У своєму традиційному великодньому посланні Urbi et Orbi (місту і світу) папа Римський Франциск закликав загальмувати гонку озброєнь і згадав війну в Україні.
Франциск
Папа Римський Франциск / УНІАН

Керівник католицької церкви, папа Римський Франциск, у своєму традиційному великодньому посланні Urbi et Orbi (місту і світу), в якому закликав усі країни світу прискорити поширення вакцин проти COVID-19, загальмувати перегони озброєнь і згадав війну в Україні. Про це повідомляє офіційний сайт Ватикану.

"Нехай ув'язнені в конфліктах на сході України і в Нагірному Карабасі будуть звільнені, і нехай буде приборкані перегони озброєнь", - сказав понтифік.

Папа Римський також звернув увагу на місця, які страждають від внутрішнього насильства і міжнародного тероризму в африканських районах Сахеля, Нігерії, Тигрея і регіоні Кабо Делгадо (африканська країна Мозамбік), і помолився за те, щоб конфлікти були вирішені мирним шляхом через "діалог в дусі примирення і справжньої солідарності".

"Нехай Господь, Який є нашим світом, допоможе нам перемогти світогляд війни", - підкреслив він

читайте такожПапа Римський Франциск підтримав легалізацію одностатевих шлюбів

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

  • Папа Римський Франциск закликав вірян людей усього світу молитися за постраждалих від руйнівних повеней у західних областях України.
  • Найбільше від повеней постраждала Івано-Франківська область, де підтоплено понад 200 населених пунктів, до 29 немає під'їзду. В області зруйновано 150 кілометрів автодоріг та 90 мостів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти