Окупанти зруйнували понад 4 тисячі житлових будинків на Київщині – Тимошенко

19 травня 2022, 11:26
Окупанти зруйнували понад 4 тисячі житлових будинків на Київщині – Тимошенко

У Київській області військові держави-терориста росії зруйнували більше ніж 4 тисячі житлових будинків у 46 громадах з 69. Про це розповів заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко.

За його словами, найбільше постраждали Бучанська, Ірпінська, Гостомельська, Бородянська, Макарівська, Великодимерська та Пісківська громади.

"В селі Андріївка окупанти облаштували штаб в школі та зруйнували дитячий садочок. Тут знищено 74 житлові будинки, ще 274 потребують ремонту, а 43 родини потребують тимчасового житла. Вже розпочато поточний ремонт покрівель в 50 приватних будинках", – говорить він та додає, що в населеному пункті вже відновили більшість основних комунікацій.

відео дня

У Мотижині ворог повністю зруйнував 15 будинків, а ще 40 були пошкоджені та потребують ремонту. Під час обстрілів постраждав також і Мотижинський ліцей, який працював у громаді понад 50 років. В ньому знищено декілька навчальних кабінетів на двох поверхах.

"Зробимо все необхідне, щоб учням тут було ще комфортніше, ніж до появи окупантів і вони могли прийти сюди з початком нового навчального року", – наголосив Тимошенко.

Також активно відновлюють і населений пункт Мощун. Там місцеві мешканці нещодавно просили поновити транспортне сполучення з Києвом, а зараз автобуси вже на маршруті. Паралельно з тим аварійні бригади відновлюють електропостачання та повертають громаді інтернет.

"Але головне – це відновлення житла. Наразі визначено дорожню карту по роботі над генеральним планом населеного пункту, готуються документи для його оприлюднення та проведення громадського обговорення", – додав заступник керівника ОП.

Нагадаємо, раніше Тимошенко розповів, що на Київщині вдалося завершити відновлення електропостачання на два тижні швидше, ніж планувалося.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти