Окупанти перекинули в Крим штурмовики і загін кораблів Каспійської флотилії

17 квітня 2021, 10:22
Артилерійські та десантні катери, а також штурмовики, винищувачі та бомбардувальники візьмуть участь у військових навчаннях.
Окупанти перекинули в Крим штурмовики і загін кораблів Каспійської флотилії
Росія перекинула в окупований Крим штурмовики Су-25СМ3 / Фото function.mil.ru

Росія перекинула в анексований Крим зі Ставропольського краю загін кораблів Каспійської флотилії РФ.

Їх перекинули нібито для навчань над акваторією Чорного моря за участю винищувачів Су-27СМ, Су-30СМ і бомбардувальників Су-24М, Су-34. Про це повідомляє російський Интерфакс з посиланням на південний військовий округ.

"Загін кораблів Каспійської флотилії пройшов під Кримським мостом по Керченській протоці та зайшов у Чорне море", - йдеться в повідомленні флоту.

У складі загону 15 кораблів Каспійської флотилії, зокрема три артилерійських і вісім десантних катерів, а також судна забезпечення.

"Згідно з планом здачі контрольної перевірки екіпажі катерів Каспійської флотилії у взаємодії з силами Чорноморського флоту візьмуть участь у залікових морських навчаннях", - повідомили на флоті.

Раніше в суботу, 17 квітня, Південний військовий округ повідомив, що в навчаннях над акваторією Чорного моря задіяні понад 50 літаків. Це винищувачі Су-27СМ, Су-30СМ і бомбардувальники Су-24М і Су-34, а також штурмовики Су-25СМ3. За словами військових, літакам належить виконати ракетні пуски і бомбометання по морських цілях.

Зазначається, що штурмовики Су-25СМ3 зі Ставропольського краю перебазовані на аеродроми анексованого Криму.

Росія перекриває Керченську протоку - про що раніше писав Главред:

  • Російська Федерація оголосила про закриття частини акваторії Чорного моря в напрямку Керченської протоки для військових кораблів і судів інших країн під приводом військових навчань.
  • Обмеження діятиме з 24 квітня по 31 жовтня цього року.
  • Українські дипломати готують ноту протесту на дане рішення РФ.
  • Як повідомляють у Міністерстві закордонних справ України, це "чергова спроба в порушення норм і принципів міжнародного права узурпувати суверенні права України як прибережної держави".
  • Крім того, це є порушенням Конвенції ООН з морського права.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти