Обсяги поставок зерна в деякі порти Одеської області зросли в три рази - Святослав Літошко

23 травня 2023, 15:34
2744
Обсяги поставок зерна в деякі порти Одеської області зросли в три рази - Святослав Літошко
Святослав Літошко

За даними ДПСС Одеської області, яка проводить фітосанітарну перевірку зерна в рамках "зернового коридору", Ізмаїльський порт тільки за 15 днів травня пропустив через себе 500 тис тон зерна.

Про це передав виданню Главред головний держінспектор Одеської області, перший заступник Голови Держпродспоживслужби Одеської області Святослав Володимирович Літошко.

С. Літошко підкреслив, що співробітники ДПСС незважаючи на колосальне навантаження виконують всі поставлені на них завдання. Таким чином експортери отримують безперервний доступ до послуг з сертифікації та перевірки зерна. Адже країни-споживачі українського зерна зацікавлені в безперервних поставках і якості належної сертифікації.

відео дня

За його словами, продовження зернової угоди вкрай важливо для України з точки зору розвитку експорту та наповнення економіки країни.

Разом з тим, Святослав Літошко зазначив, що інформація про можливе закриття транспортної зернової ініціативи стимулювала експортерів значно підвищити активність.

"Всім тим, хто переживав щодо зернового коридору – він знову працює. Домовленості продовжилися. Все встигнуть. Звичайно, ДПСС буде працювати і з таким навантаженням і навіть вище – кожен інспектор розуміє, яка відповідальність лежить на їхніх плечах", - зазначив Святослав Літошко.

Так, Ізмаїльський порт тільки за 15 днів травня пропустив через себе 500 тис тон зерна. З такою динамікою порт до кінця місяця може наростити обсяги до 1 млн тонн зерна на місяць, що в три рази вище середнього річного показника.

Він додав, що також відчувається і підтримка з Києва в реалізації "зернового коридору". Так як будь-які законодавчі "шорсткості" завдяки роботі Т.В.О. глави ДПСС Ользі Шевченко і уряду, швидко виправляються!

Нагадаємо, 17 травня президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що домовленості про безпечний транспорт зерна акваторією Чорного моря між Україною Росією, Туреччиною і ООН продовжені на 2 місяці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти