Бульдозери руйнують старий вхід у Київський зоопарк: опубліковано відео

23 квітня 2020, 18:24
Новий вхід буде відкритий для відвідувачів з іншого боку.
Київ,зоопарк
Київський зоопарк чекають серйозні зміни / УНІАН

У Києві на проспекті Перемоги бульдозери на повну потужність почали зносити старий вхід в знаменитий Київський зоопарк.

Техніка працює цілий день і буде продовжувати ще протягом двох тижнів. Відео опубліковане на YouTube.

Столичний зоопарк переживає масштабну реконструкцію. Вхід автори проекту вирішили перенести, але тепер його буде відкрито зі сторони вулиці Зоологічої. До нього перенесуть бетонні з мідним покриттям фігури левів і бізона, які були встановлені біля зоопарку в 1960-х роках. Перенесенням фігур будуть займатися дочка і зять автора Олександра Рубана. Їх мають намір реставрувати.

"Нову статую бізона планують за тиждень поставити біля нового входу в зоопарк, до формального відкриття сезону. Другу нову скульптуру левів встановлять до Дня Києва, наприкінці травня. Старі скульптури левів та зубрів, які стали вже візитною карткою зоопарку, ніхто знищувати не буде, хоча вони в дуже поганому стані. Їх акуратно демонтують і встановлять на території зоопарку", - говорить гендиректор Київського зоопарку Кирило Трантін.

Новий хід вже почали обладнувати, біля нього встановили строкату скульптуру жирафа.

Бульдозери руйнують старий вхід у Київський зоопарк: опубліковано відео
/ Фото: Країна

Як відомо, реконструкція Київського зоопарку почалася в 2018 році і триватиме протягом п'яти років в рамках шести етапів.

Нагадаємо, у Німеччині 60-річна жінка і дві її дочки зізналися, що їхні дії могли призвести до трагічної пожежі в зоопарку міста Крефельд, результатом якої стала загибель 30 мавп.

Як раніше повідомлялося, у Німеччині в зоопарку Крефельду в новорічну ніч згоріло понад 30 особин тварин. Китайські небесні ліхтарі з неба спустилися на будиночки мавп і сталося займання, всі тварини загинули.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти