Націоналісти заблокували ОАСК через перейменування проспекту Бандери

12 лютого 2021, 12:01
Представники Свободи і Нацкорпусу зажадали ліквідації ОАСК.
Націоналісти заблокували ОАСК через перейменування проспекту Бандери
Акція протесту біля Окружного адміністративного суду Києва / PavlovskyNEWS

У п'ятницю, 12 лютого, в Києві біля будівлі Окружного адміністративного суду проходить акція націоналістичних сил через рішення про скасування перейменування столичного проспекту на честь Степана Бандери.

Представники Свободи і Нацкорпусу зажадали ліквідації ОАСК за прийняття "антидержавних рішень", повідомляє PavlovskyNews.

Націоналісти заблокували вхід до приміщення ОАСК. Зазначимо, що на території суду, а також біля входу чергує велика група силовиків.

Участники мітиінгу також запалили файєри.

Перейменування проспекту на честь Степана Бандери:

  • Нагадаємо, наприкінці січня 2021 року Окружний адміністративний суд повернув проспекту Бандери його попередню назву. Чиновники Київської міської держадміністрації збираються подати апеляційну скаргу на рішення суду.
  • Як відомо, в 2016 році влада Києва в рамках закону про декомунізацію перейменувала в столиці ряд вулиць, зокрема Московський проспект став проспектом Степана Бандери.
  • У 2019 році Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконним перейменування Московського проспекту. Пізніше шостий Апеляційний суд столиці залишив у силі рішення влади щодо перейменування проспекту.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти