Мінінфраструктури закликало посилити санкції проти росії у сфері судноплавства

14 березня 2022, 18:55
79
Мінінфраструктури закликає не отримувати будь-яких послуг від юридичних осіб, зареєстрованих на території Російської Федерації.
Мінінфраструктури закликало посилити санкції проти росії у сфері судноплавства

Міністерство інфраструктури України закликає всіх судновласників та судноплавні компанії, судна яких ходять під прапором України або інших країн, не отримувати жодних послуг від компаній, власниками яких є громадяни російської федерації. Про це повідомляється у ТГ-каналі міністерства.

Також Мінінфраструктури закликає не отримувати конвенційних, технічно-експлуатаційних, бункерувальних, провізійних чи будь-яких інших послуг від юридичних осіб, які зареєстровані на території російської федерації або їх кінцевими бенефіціарами, власниками, членами чи учасниками (акціонерами) є громадяни рф та фізичних чи юридичних осіб, стосовно яких застосовано спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції) відповідно до Закону України "Про санкції".

Раніше, у зв’язку із порушенням російською федерацію положень міжнародного права, Україною було заборонено плавання у внутрішніх водах України та заходження до портів України суден під прапором російської федерації; суден, власниками, учасниками (акціонерами, членами) або кінцевими бенефіціарами яких є громадяни рф, юридичні особи, які зареєстровані на території російської федерації, а також фізичні та юридичні особи, стосовно яких застосовано санкції (відповідно до Закону України "Про санкції").

відео дня

Також заборонено заходження суден під прапором України до портів російської федерації.

"Тільки спільними консолідованими зусиллями українців і наших міжнародних партнерів ми зможемо змусити росію відповісти за всі людські смерті, спричинені проявом небаченої у ХХІ столітті агресії", - наголосили у міністерстві.

У відомстві також нагадали, що Україна направила майже 50 звернень на адресу провідних морських держав та асоціацій світу з інформацією про вторгнення російської федерації до України та фактами грубого порушення нею міжнародного морського права. Україна вимагає зупинити морське сполученням із портами рф, а також обслуговування російських суден в іноземних портах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти