Метінвест за рік витратив 17 мільярдів на оновлення підприємств у Кривому Розі

27 січня 2022, 14:36
Завдяки реалізованим на підприємствах проектам підвищиться продуктивність, знизяться енерговитрати та ще більше зменшиться техногенний вплив на довкілля.
1643285675-7350.jpg

"Метінвест" у 2021 році спрямував на криворізькі комбінати та заводи близько 17 мільярдів гривень. Йдеться про інвестпрограми на Північному, Центральному, Інгулецькому та Південному ГЗК, заводі КРМЗ. Там реалізували проекти з оновлення техніки, обладнання, модернізації виробництва, покращення умов праці, підвищення рівня безпеки та зниження впливу підприємств на довкілля.

Одним з наймасштабніших проектів у гірничодобувній галузі України у "Метінвесті" назвали запуск циклічно-потокових технологій на Північному та Інгулецькому ГЗК. У це компанія вклала близько 250 млн доларів. Завдяки цим проектам підвищиться продуктивність, знизяться енерговитрати та додатково зменшиться техногенний вплив на довкілля.

Крім того, було проведено модернізацію підприємств й оновлення техніки на кар'єрах Північного, Інгулецького та Центрального ГЗК. Було придбано сучасні екскаватори, бульдозери та комфортніші авто для перевезення працівників підприємств.

відео дня

На Північному, Інгулецькому та Центральному ГЗК реалізували низку проектів з модернізації обладнання.

Також на підприємствах було виконано низку заходів для підвищення енергоефективності, наприклад, на Криворізькому ремонтно-механічному заводі. Сучасне устаткування дозволило зекономити там 35% електроенергії.

На Південному ГЗК було проведено модернізацію обладнання, завдяки чому він збільшив випуск залізорудного концентрату у порівнянні з 2020 роком на 5,5% – до 13,5 млн тонн.

Нагадуємо, "Метінвест" - один з найбільших інвесторів у розвиток української економіки. Сума інвестицій за 15 років роботи компанії досягла 10 млрд доларів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти