Медичний комітет дав раді рекомендацію голосувати за легалізацію канабісу

30 червня 2021, 23:20
Документом пропонується дозволити використання медичних препаратів на основі канабісу для подолання регулярного та хронічного болю, депресії та ПТСР.
Каннабіс
Медичний комітет дав раді рекомендацію голосувати за легалізацію канабісу / УНІАН

Комітет українського парламенту з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування рекомендував Раді підтримати законопроект про легалізації медичного канабісу. Про це 30 червня написав на своєму Telegram- голова комітету Михайло Радуцький.

Нардеп написав, що за останній рік у Раді було зареєстровано кілька альтернативних законопроектів на цю тему. А профільний комітет розробив і зареєстрував у парламенті компромісний проект закону № 5596, який підтримали 82 народних депутати з різних фракцій.

Документом пропонується дозволити використання медичних препаратів на основі канабісу для подолання хронічного болю, депресії, посттравматичного стресового розладу.

Також законопроект зобов'язує створити систему контролю за обігом і використанням медичного канабісу. Вона має на увазі наступне:

  • діяльність підприємств з культивування лікарських конопель можлива тільки після отримання відповідної ліцензії;
  • створюється спеціальний уповноважений орган з контролю за обігом цієї рослини;
  • продаж препаратів на основі канабісу дозволяється виключно за механізмом Е-рецепта;
  • вводиться подвійний контроль з боку МВС і МОЗ за повним "життєвим циклом" - від виробництва і транспортування препаратів до місць продажу до вживання їх пацієнтами.

читайте такожВчені розповіли, як канабіс допоможе в лікуванні раку

Нагадаємо, раніше, в жовтні 2020 року, в офісі президента Володимира Зеленського повідомляли, що, за попередніми підрахунками, близько 2 млн громадян нашої країни потребували такого канабісу, оскільки він має знеболюючий ефект.

9 квітня 2021 року був частково узаконений медичний Каннабіс. Тепер в Україні можна купити лікарські препарати, створені на основі речовин Набіксимолс, Набілон і Дронабінол.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти