Маніпуляції на екології в Україні набувають загрозливих масштабів - екологи

2 червня 2021, 12:30оновлено 2 червня 2021, 16:45
73
На думку експертів, псевдоекологи діють або з політичних мотивів, або борються за ресурс.
Екологія, труби
Фото: vkurse.ua

Маніпуляції на екологічній тематиці в Україні набувають загрозливих масштабів. При цьому, дії псевдоекологів не мають нічого спільного із захистом навколишнього середовища. Про це заявила президент Професійної асоціації екологів України Людмила Циганок, передає "5 канал".

"Ескалація екотероризму в Україні посилюється. Це боротьба чи з політичних мотивів, якісь дивіденди, якщо це перед виборами відбувається. Якщо між виборами - то це боротьба за ресурс, боротьба за територію, за конкретний бізнес", – пояснила Циганок.

Експерти пояснюють, що всі ці штучно створені громадські організації насправді не стурбовані проблемами екології - вирубкою лісів, засміченістю територій або забрудненням повітря. Замість цього їх цікавить тільки конкретний промисловий об'єкт.

Більш того, відзначають професійні екологи, зазвичай на такі замовні акції звозять людей з різних регіонів, часто навіть з протилежної частини країни.

Зокрема, експерти згадують ситуацію з Біляївським збагачувальним комбінатом у Запорізькій області, який кілька років був в облозі так званих псевдоактивістів. Не маючи жодних доказів, ті залякували жителів навколишніх сіл і підбурювали їх до протестів, тому підприємству довелося звернутися до правоохоронних органів.

"У наявності всі факти екотероризму. Тому що конкретна компанія, не маючи жодних доказів, якою буде шкода наноситися навколишньому середовищу конкретного регіону, не спираючись ні на які конкретні факти, продовжує протидіяти запуску такого об'єкта", – пояснила Циганок.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти