Ляшко розповів, чи можна в 2021-му буде вакцинуватися від COVID-19 за гроші

20 квітня 2021, 10:48
Заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко в деталях розповів про ймовірність запуску в Україні легальної платної вакцинації від COVID-19.
Ляшко
Віктор Ляшко / УНІАН

Головний державний санітарний лікар і заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко прокоментував, чи можлива в Україні платна вакцинація від коронавірусу COVID-19. Про це повідомляє ТСН.

За його словами, в нинішньому році запуск платної вакцинації не є доцільною.

"Вакцина платна можлива, але за планом протягом 2021 року вона не доцільна. Але проблема не в тому, чи можна використовувати чи ні платну вакцину. Сьогодні всі виробники працюють з урядами країн. І уряди передбачили в бюджетах кошти для закупівлі вакцин для всіх груп людей. Україна також передбачила кошти для закупівлі необхідної кількості вакцин", - зазначив він.

Крім того, Ляшко додав, що в світі зараз спостерігається дефіцит антіковідних вакцин — їх випускають невеликими партіями. А тому, каже головний санітарний лікар, якщо в Україні продають вакцину від коронавірусу - це кримінальне правопорушення і за це можна понести відповідальність у кримінальному порядку.

читайте такожЛяшко назвав три області - претендента на перехід у жовту зону

Вакцина від коронавірусу Pfizer - про що повідомлялося раніше:

  • 30 січня головний санітарний лікар заявив, що Україна отримає вакцину Pfizer / BioNTech в рамках глобального механізму COVAX в лютому. Йшлося про 117 тисяч доз.
  • 21 лютого стало відомо, що вакцина, розроблена спільно німецькою компанією BioNTech і американською фірмою Pfizer, запобігає передачі коронавірусу на 95,8% після двох доз.
  • 6 квітня Україна уклала договір з американською фармацевтичною корпорацією Pfizer на поставку 10 мільйонів доз вакцини проти COVID-19, заявив президент України Володимир Зеленський.
  • За весь час пандемії коронавірусом COVID-19 в Україні захворіли 1 961 956 осіб; одужали - 1 499 752 особи; летальних випадків - 40 367.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти