Кулеба розкрив таємну стратегію Кремля по відношенню до України

1 січня 2021, 06:01
Росія вміє грати в довгу, зазначив глава МЗС.
Дмитро Кулеба
Дмитро Кулеба / РБК-Україна

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Росія зайняла вичікувальну позицію, в глобальному сенсі Кремль чекає на смерть України як держави.

Про це Кулеба заявив в інтерв'ю ТСН, коментуючи переговори в нормандському форматі й той факт, що незабаром може помінятися склад четвірки, зокрема, лідери Німеччини і Франції.

"Росії треба віддати належне - вона вміє грати в довгу. У них є можливість підтримувати непорушність своєї політичної лінії з однієї простої причини. У всіх інших країнах президенти і прем'єри змінюються, а в Росії — ні. Така система. Дійсно, з відходом з політичної сцени Ангели Меркель, в нормандському форматі залишиться лише одна людина, яка стояла біля його витоків і підписувала Мінські домовленості. І це буде президент Путін", - зазначив Кулеба.

Він додав, що Росія завжди чогось чекає.

"Глобально вони чекають смерті України як держави. Ми повинні бути тут абсолютно відвертими. І на шляху до цієї мети вони постійно чогось чекають. То зміни влади в Україні, то зміни влади в іншій країні, то якихось економічних криз. Це дійсно їхня стратегія", - додав глава українського МЗС.

При цьому він висловив упевненість, що надії Кремля не виправдаються. Кулеба вважає, що Україна розвиватиметься як країна західного світу.

"Коли Росія змириться з цим фактом, сприйме його, їй стане набагато легше. Росії вже теж важко всю цю історію тягнути. Але попри те, яка у неї стратегія, ми повинні гнути свою лінію. Тому президент України постійно наголошує - мир на українських умовах. Якби мова йшла про те, щоби прийняти мир на російських умовах — будь ласка, в будь-який момент. Але позиція президента дуже чітка з цього приводу. І ми отримаємо мир на прийнятних для України умовах", - резюмував міністр закордонних справ України.

читайте такожНе знищення України: Резніков назвав головну мету Росії

Нагадаємо:

  • Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вважає, що нормандський формат все ще актуальний. При цьому проблеми в переговорному процесі існують на рівні міністрів закордонних справ.
  • 29 грудня в Кремлі заявили, що хотіли б нормалізувати відносини з Києвом, і оцінили шанси на можливі контакти між президентами Росії та України - Володимиром Путіним і Володимиром Зеленським.
  • За словами прес-секретаря російського лідера Дмитра Пєскова, "для розмови на вищому рівні щонайменше повинні дозріти передумови". При цьому він зазначив, що в Кремлі поки "не бачать і не чують" політичної волі до нормалізації двосторонніх відносин.
  • 25 грудня президент Володимир Зеленський заявив, що на даний момент немає передумов для прямих переговорів з главою РФ Володимиром Путіним. Розмова відбудеться в тому випадку, якщо виникнуть проблеми з організацією зустрічі радників лідерів країн нормандського формату. При цьому глави двох держав повинні вести діалог про врегулювання російсько-українського конфлікту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти