Кривава ДТП в Києві: суд вирішив долю таксиста, який протаранив зупинку

14 листопада 2020, 15:27оновлено 14 листопада 2020, 16:08
Шевченківський райсуд обрав запобіжний захід Дмитру Ломакіну.
Ломакін
Дмитро Ломакін в залі суду / suspilne.media

Шевченківський райсуд Києва заарештував водія служби таксі Дмитра Ломакіна, який у п'ятницю, 13 листопада, на Кільцевій дорозі в Києві здійснив наїзд на зупинку громадського транспорту, в результаті чого загинули дві людини.

Як повідомляє прес-служба Київської міської прокуратури, Шевченківський райсуд обрав водієві запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 2 місяці.

Дії 23-річного підозрюваного кваліфіковані за ч. 3 ст. 286 Кримінального кодексу України - Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило загибель кількох осіб.

За даними прокуратури, водій служби таксі, керуючи автомобілем Hyundai, при здійсненні маневру не впорався з керуванням, вилетів за межі дорожнього полотна і в'їхав в зупинку громадського транспорту, на якій знаходилися люди.

В результаті ДТП постраждали чотири людини. Двоє з них загинули на місці, ще двоє отримали травми різного ступеня тяжкості.

читайте також"Поки зупинка не буде останньою": що постив лихач, який влаштував смертельну ДТП в Києві

Як уточнює Суспільне із залу суду, 22-річний винуватець ДТП розплакався. Хлопець пояснив, що працював таксистом всю ніч, не вживав наркотиків, а на ранок був дуже втомлений.

Також водій зазначив, що хотів перелаштуватися на дорозі, проте попереду побачив припаркований автомобіль.

"Я не бачив, що за цією машиною стояв припаркований автомобіль біля зупинки. Я побачив вже в останній момент. На відео видно, що їхав автомобіль поруч, я хотів його об'їхати, але не переконався в безпеці маневру і скоїв наїзд на пішохода", - цитує Нromadske слова хлопця.

Захист просив відправити його під домашній арешт до тітки, посилаючись на те, що той – сирота. Прокурор же наполягав на арешті, оскільки Ломакін неодноразово притягувався за порушення ПДР.

Смертельна ДТП на Кільцевій: що відомо

  • Вранці в п'ятницю, 13 листопада, в Києві сталася ДТП. Аварія трапилася на Окружній дорозі, біля заводу Електронмаш.
  • Легкова машина Hyundai вилетіла на тротуар і врізалася в зупинку громадського транспорту, де знаходилися люди.
  • В результаті ДТП загинули дві людини, ще двоє постраждали. Загиблій близько 40 років. Іншу людину затиснуло, її витягували за допомогою спеціального інструменту, йдеться в повідомленні.
  • Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко розповів, що причиною ДТП стало те, що "водій в гонитві за заробітком переробляв за кермом і просто заснув".
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти