Епідемія COVID-19 в Україні йде на спад: експерт розповів про зміну ситуації

1 липня 2020, 14:24
У червні зросла кількість безсимптомних носіїв COVID-19.
коронавірус в Україні
Ситуація з COVID-19 в Україні поступово стабілізується / УНІАН

В Україні пандемія коронавірусної інфекції поступово йде на спад. Минулий місяць показав, що серед пацієнтів, які заразилися COVID-19, госпіталізації потребують лише близько 20%. У 60% українців перебіг хвороби проходить безсимптомно.

Про це розповів віце-президент Національної академії наук України, доктор фізико-математичних наук Анатолій Загородній у коментарі Obozrevatel.

Вчений, посилаючись на дані міністерства охорони здоров'я, зазначив, що з початку червня в Україні помітно зросла частка тих, що заразилися коронавірусною інфекцією, проте 60% таких пацієнтів не відчувають симптомів COVID-19.

відео дня

За його словами, з цього випливає висновок, що у нових інфікованих буде встановлено легкий перебіг хвороби. Таким чином, пандемія поступово йде на спад, однак імовірність небезпеки залишається.читайте такожКоронавірус в Україні і світі: кількість жертв і заражених на 1 липня

"Проведений аналіз свідчить про те, що серед нових інфікованих суттєво зросла ймовірність легкого перебігу хвороби. Про це свідчить зменшення кількості смертей. Порівнюючи нові дані з прогнозом від 19 червня, можна сказати, що темпи поширення епідемії зменшуються, але при цьому все ще залишаються високими", – підкреслив Загородній.

Станом на 1 липня в Україні діагностовано 44 998 прецеденти зараження китайською коронавірусною інфекцією. За останні 24 години вірус підчепили 664 українця.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти