Київська ОВА створила багаторівневу систему контролю за облаштуванням фортифікацій

12 липня 2024, 15:11
30
облаштування фортифікацій

Голова Київської ОВА Руслан Кравченко повідомив про ситуацію з облаштуванням фортифікаційних споруд на Київщині. Про це він написав на власній сторінці у соціальній мережі Фейсбук.

За даними посадовця, під час чергового засідання робочої групи "Прозорість та підзвітність" було обговорено чутливі питання облаштування захисних споруд в області. До складу групи входять представники влади, правоохоронних органів, громадських організацій та підрядників.

"Постійний багаторівневий контроль за будівництвом фортифікацій. Це те, що дає змогу мати надійно облаштовані рубежі та зберегти не одне життя", - написав Руслан Кравченко.

відео дня

Очільник ОВА наголосив, що місця будівництва визначатимуть винятково військові. Процес зведення також перебуватиме під їхнім безпосереднім контролем.

облаштування фортифікацій

Руслан Кравченко проінформував, що основними умовами відбору підрядників будуть, по-перше, здатність належно виконати усі умови договору, а, по-друге – незаплямована репутація.

У рамках виконання цих умов, усі будівельні компанії пройшли ретельну перевірку правоохоронців та отримали відповідні висновки. Тих, хто притягався до кримінальної відповідальності, не допускали до робіт. Також було перевірено можливі зв'язки із країною-агресором.

облаштування фортифікацій

До аналізу проєктно-кошторисної документації та фінансової звітності залучено Національний науковий центр "Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М. С. Бокаріуса" та Київський науково-дослідний інститут судових експертиз.

"Кожен підрядник попереджений, що акти за завищеними цінами не будуть закриті. Прецедент уже був. Але маніпулювати та зловживати не вдасться. На виході ціни не будуть перевищувати середньоринкові та будуть відповідати експертизі проектно-кошторисної документації", - зазначив Руслан Кравченко.

Нагадаємо, у травні цього року Київська ОВА розірвала договори з підрядниками, які зривали графіки відбудови об’єктів.

Крім того, Руслан Кравченко повідомив, що Київщина нарощує темпи облаштування військових інженерно-технічних фортифікаційних споруд та ліній невибухових загороджень.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти