Київщина була під ударом: сили ППО знищили 53 із 56 "Шахедів"

16 вересня 2024, 08:41
224
Три ворожі безпілотники були локаційно втрачені в кількох регіонах, попередньо без постраждалих та наслідків.
Київщина була під ударом: сили ППО знищили 53 із 56 'Шахедів'
Київ відбив восьму за вересень повітряну атаку РФ / Колаж: Главред, фото: Сили оборони Півдня, 126 окрема бригада ТРО

У ніч на 16 вересня 2024 року російські окупанти атакували Україну ударними дронами типу Shahed-131/136. Основний напрямок удару – Київщина. Було збито 53 з 56 ударних дронів.

Як повідомляє пресслужба Повітряних сил ЗСУ, з 20:00 15 вересня по 06.00 16 вересня радіотехнічними військами виявлено та здійснено супровід 56 ударних БплА (пуски здійснювалися з Курська та Єйська, РФ).

Відбивали повітряний напад авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних сил та сил оборони України.

відео дня

Внаслідок протиповітряного бою збито 53 ворожі ударні БпЛА у Київській, Черкаській, Вінницькій, Полтавській, Сумській, Запорізькій, Кіровоградській, Миколаївській, Дніпропетровській та Черкаській областях.

Ще три ворожі безпілотники локаційно втрачені в кількох регіонах, попередньо без постраждалих та наслідків.

Київщина була під ударом: сили ППО знищили 53 із 56 'Шахедів'
Вночі було збито 53 з 56 ударних БПЛА / t.me/kpszsu

Атака РФ на Київ 16 вересня

У ніч проти 16 вересня російська окупаційна армія атакувала Київ дронами Shahed. Сили ППО збили у столичному регіоні близько двох десятків БПЛА ворога.

Як повідомили у пресслужбі Київської міської військової адміністрації, це була восьма повітряна атака російських окупантів на Київ із початку вересня. На відміну від останніх атак, ця була масованою. Повітряну тривогу в столиці оголосили близько другої години ночі, тривала вона близько третьої з половиною години.

Начальник Київської ОВА Руслан Кравченко повідомив, що всі ворожі цілі у регіоні були знищені. Влучань в об'єктів житлової чи критичної інфраструктури не допущено. Внаслідок падіння уламків збитих цілей поранено жінку. Вона госпіталізована в одну з медустанов області.

Станом на 8:30 в області зафіксовано пошкодження 5 автомобілів та 5 приватних будинків. У них вибиті двері, вікна, посічені фасади та дахи.

В чотирьох районах виникли загорання трав’яного настилу та лісової підстилки. Всі пожежі ліквідовано.

Що таке дрон Shahed

Літак-снаряд іранського виробництва із заявленою дальністю польоту до 2000 км (за іншими даними 1000 км). Іранські дрони, під назвою "Герань-2", широко використовуються під час ударів російських окупантів по мирних містах України. За деякими даними у 2023 році РФ почала застосовувати версію дрона власного виробництва, пише Вікіпедія.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти