Каспаров пояснив, навіщо Путіну війна з Україною

13 квітня 2021, 01:30
Що може стати вирішальним у бажанні Володимира Путіна розв'язати нову війну, розповів Гаррі Каспаров.
Каспаров вивів Путіна на чисту воду
Володимир Путін / Reuters

Відомий російський опозиціонер Гаррі Каспаров заявив про те, що ймовірність розв'язання РФ військового конфлікту з Україною буде залежати від ряду факторів.

Як написав він у своєму Facebook, не в останню чергу це потрібно режиму Володимиру Путіна для того, що тема з посадкою Олексія Навального у в'язницю пішла з порядку денного.

"При обговоренні підготовлюваної російської провокації на Донбасі загадувати щось безглуздо, тому що все відбувається в голові однієї людини. Ми ж розуміємо, що все вирішує російський диктатор. Як він вирішить, сказати складно, тому що будь — яка військова авантюра для диктатора - це ризики і можливість потенційної поразки", - підкреслив він.

На його думку, багато факторів з точки зору Путіна, загрожують його владі.

"І при відсутності алергії на кров і коли там вже такі жертви, які понесла Росія і навколишні нас держави, навіть далекі, як Сирія, від агресивних злочинних дій путінського режиму, там вже рахунок на числівники йде. Тому, як то кажуть, тисяча туди, 10 тисяч сюди... Путіна це не цікавить", - пише російський опозиціонер.

Він додав, що в цьому контексті адміністрація Джо Байдена може перейти від слів до справи.

"Принаймні, вже зафіксовані кроки адміністрації, спрямовані на надання прямої військової допомоги Україні. І потенційно можуть бути дії вже і політичного, і фінансового характеру. Це з одного боку. А з іншого боку, дивлячись на Європу — ми знову бачимо Францію і Німеччину, які закликають до "деескалації напруги", - резюмував Каспаров.

Загострення на кордоні України і РФ:

  • Раніше головнокомандувач збройними силами України генерал-полковник Руслан Хомчак заявив, що РФ зосередила вздовж державного кордону України і на тимчасово окупованих територіях 28 батальйонних тактичних груп і під виглядом підготовки до навчань планує ще підтягнути до 25 батальйонних тактичних груп, що створює загрозу військовій безпеці нашої держави.
  • За даними ЗСУ, окупанти підсилюють передові підрозділи розвідувальними групами та снайперськими парами, проводять тренування особового складу із залученням інструкторів Збройних сил РФ. Також російсько-окупаційні війська тримають у готовності до застосування чергові підрозділи артилерії на певних напрямках, зокрема, у населених пунктах на окупованій території України.
  • Видання The New York Times повідомило, що Росія стягує 4 тис. військових до кордону з Україною. Також з'явилося відео з ешелоном військової техніки, яку російські війська перекидають в окупований Крим через Кримський міст.
  • Командування Збройних сил США в Європі підвищило свою бойову готовність до найвищого рівня після відновлення бойових дій між російськими бойовиками і українськими військовими в Донецькій області.
  • У Пентагоні заявили, що стурбовані ескалацією російської агресії на сході України.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти